Ny krokløfthenger fra Metsjö

Ivarssons i Metsjö lanserer en ny krokløfthenger, MetaFlex 50-65 Lav. Den nye modellen har en lav konstruksjon med en chassis-høyde ved bytte av rullecontainer på 95 cm.

– Den lave chassis-høyden er opptil 40 cm lavere enn andre krokløfthengere, og gir en utmerket geometri ved bytte av container, noe som gir mer stabil og raskere containerbytte med lavere vinkel på containeren, skriver selskapet i en pressemelding.

Det skal være en fordel å ha så lav vinkel på lasten som byttes som mulig, spesielt hvis man for eksempel bytter skjøre produkter med lav helling. Den lave høyden skal også gjøre det mulig å transportere høye maskiner opptil 3,5 meter med krokløfthengeren.

Annonse

MetaFlex 50-65 bygger videre på Metsjös 15 år gamle krokløfthenger MetaFlex 50-65 med hydraulisk fjæring.

Metsjö har produsert krokløfthengere i 30 år og tilhengere i 65 år.

MetaFlex 50-65 Lav er 7,5 meter og har styrende bakaksel som standard. (Foto: Metsjö)

MetaFlex 50-65 Lav er 7,5 meter og har styrende bakaksel som standard. (Foto: Metsjö)

Økt stabilitet

Den nye tilhengeren er bygget i høyfast stål, og har en konstruksjon som skal gi både høy lastekapasitet og lav egenvekt på 4,3 tonn.

For å muliggjøre den lavbygde konstruksjonen har krokløfthengeren forhøyede bremseklokker, noe som bidrar til god bakkeklaring.

MetaFlex 50-65 Lav har lang akselavstand for økt lovlig nyttelast og bedre vektfordeling. Det lave tyngdepunktet skal gi økt stabilitet. Hengeren kan utstyres med store 800-hjul, noe som i kombinasjon med vognens lave egenvekt, skal gi lavt marktrykk.

MetaFlex 50-65 Lav kan ta standardcontainere med lengder fra 5 til 6,5 meter.

Den har hydraulisk fjæring med laserstyrte aksler og kan regulere chassis-høyden med 35 cm.

Tilhengeren har en nyttelast- og tippkraft på 22 tonn.

Den har styrende bakaksel som standard og er 7,5 meter lang.