Ny ABAX-sjef

Larvik-baserte ABAX, et av Europas største selskaper innen mobilitetsdata, har ansatt Emma Dyga som ny administrerende direktør.

Emma Dyga, som er en erfaren leder innen programvareløsninger som tjeneste (SaaS), tiltrådte stillingen 1. oktober. Hun skal nå lede ABAX inn i neste vekstfase, skriver selskapet i en pressemelding.

Dyga kommer til ABAX fra sin tidligere stilling som Chief Operating Officer hos MarTech- og e-handelsløsningsleverandøren QNTM Group, som har base i Stockholm. Der bidro hun til å skalere selskapet og utvikle driften. Før dette var hun administrerende direktør i APSIS, en leverandør av programvare for digital markedsføring.

Annonse

– Utrolige muligheter

ABAX-styreleder Nick Day uttrykker entusiasme for utnevnelsen av Dyga, samtidig som han takker avtroppende administrerende direktør Morten Strand for hans dedikasjon. Strand overtar rollen som visestyreleder.

– Vi er glade for å ønske Emma velkommen til ABAX som administrerende direktør, for å lede selskapet gjennom den kommende vekstfasen. Emmas dokumenterte erfaring innen programvare og teknologi byr på utrolige muligheter for ABAX sine utviklings- og vekstplaner, samtidig som selskapet bygger videre på sin ledende posisjon innen bærekraftig mobilitetsteknologi, uttaler sier styreleder Nick Day.

– Som et globalt selskap med tilstedeværelse i åtte land, har ABAX vokst betydelig de siste årene, fra å være en oppstartsbedrift til å bli en av Europas ledende aktører innen data og mobilitet, og vi har full tiltro til at Emma er den riktige lederen for rollen. Vi takker Morten for hans mange år med dedikasjon til ABAX-teamet og ser frem til å samarbeide med Emma i denne neste fasen, sier han.

Vil bli en global aktør

– Jeg er svært glad for å bli en del av ABAX som administrerende direktør, og ser frem til å fortsette arbeidet med å utvikle et av Europas største selskaper innen mobilitetsdata til å bli en virkelig global aktør, sier Emma Dyga selv.

I takt med at kravene til mobilitet endres for å tilpasse seg bredere globale trender, står ABAX sin programvareplattform klar til å styrke bedrifter i å oppnå bærekraftsmål, samtidig som de optimaliserer risikostyring og operasjonell effektivitet. Jeg ser frem til å samarbeide med ABAX-teamet, med deres omfattende erfaring innen oppbygging av et banebrytende programvareselskap, mens vi betjener vårt voksende kundeområde og våre strategiske partnere.