Metsjö feirer 65 år

Det hele begynte på 1950-tallet, da brødrene Sune og Karl-Uno Ivarsson begynte å bygge om lastebilchassis for landbruksformål i det lille gårdsverkstedet på gården Metsjö.

I begynnelsen var virksomheten ganske beskjeden, men gradvis begynte flere og flere naboer å henvende seg. Virksomheten vokste betydelig da landbruket gikk fra å håndtere korn i sekker til å håndtere det løst. Dette førte til høyere krav til produktene i landbrukets logistikk, noe som gagnet Metsjö, ifølge en pressemelding fra selskapet.

I 1984 begynte Metsjö, ifølge meldingen, som det første selskapet å bygge vogner fra bunnen av med hydraulisk boggi.

Annonse

På 1990-tallet kom ideen om Roll-on, Roll-off-konseptet fra det franske militæret. Metsjö så potensialet i krokløftkonseptet, men også svakhetene som treg tipp, tung konstruksjon og små hjul. I stedet valgte de å bygge en krokløfthenger tilpasset landbruksbransjens behov med teleskopisk tippfunksjon. Dette for at den skulle være like rask som en vanlig tippvogn, og med plass til store hjul og lavere egenvekt.

Produksjonen foregår fortsatt i Metsjö, som ligger like utenfor Linköping, i Sverige. Onsdag 11. oktober feires Metsjödagen og det er åpent hus på fabrikken. (Foto: Metsjö)

Produksjonen foregår fortsatt i Metsjö, som ligger like utenfor Linköping, i Sverige. Onsdag 11. oktober feires Metsjödagen og det er åpent hus på fabrikken. (Foto: Metsjö)

Metsjödagen

Ivarssons i Metsjö AB, som er selskapets fulle navn, har fortsatt all produksjonen i Metsjö, som ligger like utenfor Linköping. Selskapet har 80 ansatte, et produksjonsanlegg på 30 000 kvm og forhandlere i Nord- og Sentral-Europa.

Metsjö er fortsatt helt familieeid, med Anders Ivarsson som administrerende direktør.

Onsdag 11. oktober inviterer Metsjö til feiring av Metsjödagen. Her blir det blant annet mulighet for omvisning på fabrikken.