Oppkjøp i sikringsbransjen

Garda Sikring og danske KIBO Security Group får samme eier.

EMK Capital har kjøpt KIBO Security Group, og slår selskapet sammen med sin norske virksomhet Garda Sikring.

– Med dette kjøpet styrkes vår posisjon som ledende innen sikringsløsninger i Norden. Dette kjøpet markerer en ny milepæl, med tilgang til flere innovative sikringsløsninger som vil styrke det totale tilbudet og gi kundene et enda bredere spekter av muligheter, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Annonse

Skaper muligheter

– Med nye og sterke ressurser på plass, er vi nå godt rustet for å møte fremtidens sikkerhetsbehov og fortsette vår vekst i Norden, sier konsernsjef i Garda Sikring Group, Jon Ola Stokke.

I Danmark er KIBO blant de ledende innen sikring av bedrifter, institusjoner og offentlige områder. De tilbyr alt innenfor mekanisk sikkerhet og elektronisk overvåking.

Med KIBO som en del av Garda Sikring Group, øker antall ansatte til ca. 560 og omsetningen til over 1,3 milliarder.

Endringer i Norge

Den nordiske satsningen framover, gjør at det blir foretatt noen endringer i den norske organisasjonen, med bl.a. erstatter for Jon Ola Stokke, som nå vil jobbe nordisk. Han overlater derfor stafettpinnen som leder av det norske markedet til Kai Rostad Øvregard.

– Kai kjenner selskapet, markedet og våre kunder utrolig godt. Han har vært i selskapet i tre år og har frem til nå hatt rollen som regionleder på Vestlandet og daglig leder i Bergen, samtidig som han har sittet sentralt i vår ledergruppe. Jeg og en samlet ledergruppe er utrolig glad for at han takket ja til stillingen som leder videre for Garda Sikring i Norge, sier Jon Ola Stokke.