Entreprenør satser tungt på Fendt

Det er lite som slår følelsen av å hente en helt ny traktor eller maskin. Årsland Maskin fikk femdobbel dose da de hentet ut fem nye Fendt hos Eiksenteret i Varhaug.

– Det er ikke en vanlig handel for oss her på Vestlandet med så mange, og spesielt så store traktorer. Det er totalt fem traktorer, fire Fendt 724 og en Fendt 516, forteller selger på Eiksenteret, Ragnvald Bjelland, i en pressemelding.

Det er Sven Arne Årsland, daglig leder i Årsland Maskin, som har valgt å bytte ut maskinparken på traktorer over til Fendt.

Annonse

– Årsland Maskin er en stor entreprenør her i distriktet, og når de nå skulle fornye traktorparken ønsket de å bytte til Fendt. Det er vi veldig glade for, og ser frem til å følge de opp i årene som kommer, sier Ragnvald

Fra venstre: Jone Sør-Reime, Iris Sør-Reime og Sven Arne Årsland, daglig leder i Årsland Maskin. (Foto: Eiksenteret)

Fra venstre: Jone Sør-Reime, Iris Sør-Reime og Sven Arne Årsland, daglig leder i Årsland Maskin. (Foto: Eiksenteret)

Godt utstyrte

Alle traktorene skal være svært godt utstyrt, og to av traktorene er også levert med frontlaster, samt fronthydraulikk på alle traktorene.

– Det var viktig både for oss og for kunden å ha godt utstyrte traktorer, da det gir mange fordeler i drifta. Spesielt Fendt One vil gi mange fordeler, da de vil kunne lagre innstillinger for forskjellige redskaper og sjåførinnstillinger, noe som gjør hverdagen enklere for hver enkelt sjåfør. Alt fungerer og styres likt i alle traktorene, forteller Ragnvald.

Nærhet og service

– Når vi nå skulle oppdatere maskinparken, falt valget på Fendt fordi vi ser fordelen vi får med Fendt One systemet og kunne ha like innstillinger på alle traktorene. Også nærheten og servicen vi får fra Eiksenteret på Varhaug veide tungt i avgjørelsen. Å vite at det alltid er en mekaniker i nærheten er gull verdt når man har så mange maskiner i drift, forteller Sven Arne Årsland, daglig leder i Årsland Maskin.

Dette er første gangen Årsland Maskin kjøper traktorer fra Eiksenteret, men de har tidligere handlet mye redskap og deler.

– Vi har hatt veldig god erfaring med Eiksenteret, så vi føler oss veldig trygge på denne handelen. De har alltid stilt opp når vi har trengt dem tidligere, uansett om det er midt på natten når vi brøyter, så møter de opp og sørger for at maskinene er i drift, forteller Sven Arne.

Satser videre med Fendt

Årsland Maskin er en bedrift med lang fartstid. I dag er de seks ansatte, og driver med leiekjøring rundt til bønder, graving innenfor bygg og anlegg, samt asfaltarbeid.

– Det er hovedsakelig leiekjøring på gras vi driver med, samt møkkjøring og diverse annet arbeid for bønder rundt om. På vinterstid har vi også mye brøyting, så traktorene er i drift hele året, forteller Jone Sør-Reime, som hjelper til i bedriften ved siden av gårdsdrifta.

Jone Sør-Reime er gift med Iris Sør-Reime, datteren til Sven Arne Årsland som eier firmaet. Jone og Iris er aktive bidragsytere i Årsland Maskin, men driver til daglig gården de kjøpte seg i fjor. En av de fem Fendtene som har blitt levert, skal brukes på gården til Jone og Iris.

Selv om den offisielle overleveringen fant sted i juli, har Iris og Jone allerede fått teste traktoren de skal bruke i sin egen gårdsdrift noen måneder allerede.

– Vi fikk utlevert den ene Fendten for noen måneder siden, og har kjørt på den 300 timer så langt. Jeg må si vi er veldig fornøyde. Kjørekomforten er over det jeg har kjent på i noen annen traktor, så jeg har stor tro på at dette blir bra, forteller Iris.

Fendt One

Fendt har introdusert løsninger som Fendt Smart Farming og FendtONE. Med FendtONE blir maskinflåten nettverkskoblet. Dette skal forenkle jobbstyring ved å konvertere til automatisk rapportering, inkludert planleggings- og admin-funksjoner, noe som igjen skal spare verdifull tid i prosessen.

Med VarioGuide / Fendt Guide kan bønder dra nytte av høy-presisjons satellitteknologi. Systemet skal styre maskinen pålitelig og nøyaktig ned til +/- 2 cm. I tillegg skal Fendt ONE gi en forbedret brukeropplevelse gjennom enkel betjening gjennom armlenet.