Atlas Copco lanserte batterikompressor

Atlas Copco har utvidet porteføljen av mobile elektriske kompressorer med en batteridrevet kompressor, B-Air 185-12. Kompressoren ble nylig avduket under et arrangement i Belgia.

Den batteridrevne kompressoren skal kunne brukes hvor som helst, uavhengig av tilgang til strøm eller drivstoff.

Fulladet skal den holde til et gjennomsnittlig arbeidsskift på rundt fire timer, avhengig av arbeidskapasitet.

Annonse

Dette skal gi både fleksibilitet, mobilitet og produktivitet for alle som jobber på steder der tilgang til strøm ikke er vanlig, ifølge en pressemelding fra Atlas Copco.

2000-timers service

Å bytte fra en forbrenningsmotor til en elektrisk motor, skal ifølge Atlas Copco gi en rekke fordeler, inkludert mindre nedetid og vedlikehold.

Fordi den har færre bevegelige deler sammenlignet med en dieselmotor, trenger den elektriske B-Air 185-12 kun service hver 2000. time, sammenlignet med hver 500. time for en tilsvarende kompressor med forbrenningsmotor.

Reduserte kostnader

Kompressorens Variable Speed Drive (VSD) og permanentmagnetmotor skal redusere eierkostnadene ved automatisk å justere motorhastigheten for å matche luftbehovet i sanntid, og øke energieffektiviteten med opptil 70 prosent.

– Ved å introdusere den første mobile batteridrevne skruekompressoren ønsker vi å gjøre det vi kan for å muliggjøre en bærekraftig transformasjon og bidra til å bygge en bedre morgendag, uttalte Fredrik Ålund, Business Line Manager i Atlas Copco Power Technique Nordic, i forbindelse med selskapets «Journey to a Sustainable Future»-arrangement i Antwerpen, Belgia.

B-Air 185-12:

Trykk: 5-12 bar

Stabil luftmengde: 5,4-3,7 m³/min

Batterilagringskapasitet: 55 kWh