Nyutviklet autovernklipper fra Brokk

I samarbeid med Trygg Vei AS har Brokk utviklet en ny hydraulisk saks for klipping av autovern. Den nye saksa har et «renere» klipp og deformerer ikke profilen, noe som gjør det enklere stable de brukte skinnene under transport.

– Etter en henvendelse fra Trygg Vei om en mer effektiv hydraulisk saks for å klippe gamle autovern, satte vi i gang utviklingsarbeidet med den nyutviklede saksa, sier David Netskar, salgs- og markedskonsulent hos Brokk Norge AS.

Et godt samarbeid mellom verksmester Ivar Øverland hos Trygg Vei og ingeniører ved Darda-fabrikken, som eies av Brokk AB, resulterte i en hydraulisk saks som følger profilen til standard W-skinne, og som klipper «renere» enn tidligere modeller.

Annonse

Stadig forbedringer

Øverland forteller at saksa de tidligere har brukt fungerte greit, men at den deformerer profilen når den blir slitt. Dette gjør at det blir utfordrende å stable skinnene for transport, da det blir unødvendig stort volum.

– Vi er i konstant utvikling og er stadig på jakt etter måter å forbedre oss. Den nye hydrauliske saksa er et lite bidrag i det store bildet, men kan man spare ett minutt her og ett minutt der, blir det fort mange timer i løpet av et år, sier Ivar Øverland.

Maskinfører Terje Wang er godt fornøyd med den nyutviklede Brokk-saksa.

Maskinfører Terje Wang er godt fornøyd med den nyutviklede Brokk-saksa. – Den nye saksa klipper mye raskere og en mer rett profil, sier han. (Foto: Brokk Norge)

Norge rundt

Den nye saksa er nettopp tatt i bruk, og maskinfører Terje Wang er så langt godt fornøyd med resultatet. Han og resten av firemannslaget hos Trygg Vei reiser Norge rundt og skifter ut gammelt autovern.

Da vi prater med han, er de i ferd med å skifte ut autovern på Rv. 36 mellom Skien og Ulefoss.

– Den nye saksa klipper mye raskere og en mer rett profil. Noe som kommer godt med når vi skal skifte ut mange kilometer med autovern i løpet av året, sier han.

Saksen som Trygg Vei nå bruker er en førproduksjonsmodell. Den vil bli byttet etter at autovernklipperen har hatt lansering på MEFA i Trondheim.