Kompakt nykommer fra Yuchai

Yuchai slipper nå nyheten YC60-9 på det norske markedet. Den kinesiske graveren i 6-tonns klassen har ifølge importøren Wee.no små ytre mål i forhold til vekt og styrke.

Minigraveren Yuchai YC60-9 er den sjette modellen som Wee.no introduserer på det norske markedet, i en serie som strekker seg fra ett til åtte tonn. Utstyrsleverandøren og importøren Wee.no har samarbeidet med Yuchai-produsenten Guangxi Yuchai Heavy Industry Co. Ltd siden 2018.

– YC60-9 passer bra innen både park-, gartner- og anleggsarbeid, og vil nok finne veien til flere landbruksaktører også. Men fordi den er relativt kompakt utformet er den spesielt godt tilpasset bymiljø, forteller maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken, i en pressemelding.

Annonse

Forkant av hytta

– Nykommeren har lite overheng, og befinner seg et sted mellom zero-sving og standardmål, noe som gjør den relativt enkel å håndtere i smale passasjer. Sving på bommen gjør også at graveren kommer bedre fram på trange flater, forklarer Bakken.

6-tonneren har bommen montert i forkant av hytta, den skal ha god lastehøyde og rekkevidde til å være 6-tonner, har god bakkeklaring og 40 cm brede gummibelter skal gi minigraveren god flyteevne.

Motor fra Kubota

Yuchai YC60-9 kommer med standard S40 HK-feste, og har hydraulikk fra Japanske Nachi. Den er utstyrt med dieselmotor fra Kubota, som yter 30 kW.

– Man kan si at graveren er kraftig sett i forhold til ytre mål og vekt. Det gjør den også praktisk å ta med seg på henger til ulike eksterne oppdrag, sier Jan Sigurd Bakken.

Tekniske data Yuchai YC60-9:

Motor: Kubota

Effekt: 30 kW

Egenvekt: 5700 kg

Bredde: 1900 mm

Høyde: 2570 mm

Lengde: 6035 mm