MEFs kvinnenettverk besøkte Lilleseth Kjetting

Lilleseth Kjetting inviterte kvinner i anleggsbransjen på en samling med kjetting, bærekraft, kjønnsdelt arbeidsmarked, fremtidens anleggsmaskiner og sosiale relasjoner i fokus.

75 år etter oppstart er Lilleseth Kjetting en av de største aktørene i Norge på hjulgående kjetting. Selskapet er leverandør til landbruk, transport, skog og anlegg.

– Lilleseth Kjetting er handelspartner med MEF og har ett tett samarbeid med de opp mot anleggsbransjen. MEF utfordret oss på å lage et arrangement for kvinner i bransjen, og den utfordringen var spennende og den tok vi gledelig, sier Stine Lilleseth i Lilleseth Kjetting, i en pressemelding.

Annonse
Pålegging av kjetting

Ikke noe besøk hos Lilleseth Kjetting uten et engasjerende kjetting-kurs. Mona Milde fra Veflen Entreprenør tok utfordringen og stod med glans. (Foto: Lilleseth Kjetting)

Erfaringsutveksling

Lilleseth forteller at de ønsket å kombinere faglig oppdatering og erfaringsutveksling rundt bærekraft, fremtidens anleggsmaskiner, kjønnsdelt arbeidsmarked med en praktisk og morsom kjettingopplæring.

– Når vi får så fint besøk kombineres dette selvsagt med god mat og drikke samt en mini-konsert rundt kjetting, anleggsmaskiner og annen redskap, sier hun.

Foredrag hos Lilleseth Kjetting

Volvo Maskin, Anne-Mette Øvrum fra Høyres kvinnenettverk, Solvår Milach som er leder av MEF Kvinner, MEF-bedrift Veflen Entreprenør og Stine Lilleseth fra Lilleseth Kjetting holdt innlegg. (Foto: Lilleseth Kjetting)

Engasjerte kvinner

Det var totalt 20 engasjerte kvinner som deltok. I tillegg stilte både Volvo Maskin, Anne-Mette Øvrum fra Høyres kvinnenettverk, Solvår Milach, leder av MEF Kvinner, MEF-bedrift Veflen Entreprenør og selvsagt Lilleseth Kjetting som foredragsholdere. Lokale artister stod for underholdning og musikk.

– Anleggsbransjen er som kjent svært mannsdominert, selv om det sakte, men sikkert, kommer flere kvinner til. MEF etablerte et nettverk for kvinnene i organisasjonen for å få engasjert flere rundt om i landet, og dette har ført til et enormt engasjement, sier Milach Strand.

– Det gode oppmøtet og store engasjementet rundt arrangementet underbygger viktigheten med å faktisk ha dette fokuset på kvinner i bransjen.

– Et kvinnenettverk har blitt etterspurt fra en del medlemsbedrifter. I tillegg er hovedstyret opptatt av at vi må gjøre det vi kan for å få sørge for at kvinner i bransjen har et godt tilbud, føler seg særdeles velkomne og blir tatt vare på, sier Solvår Milach Strand.