Engcon satser videre på rallycross med elbiler

VM i rallycross for elbiler innleder sesongen med løp i Montalegre i Portugal 1. og 2. juni. Som i fjorårssesongen er Engcon samarbeidspartner med Construction Equipment Dealer Team (CE Dealer Team) med førerne Klara Andersson og Niclas Grönholm.

2022 var første gang et VM ble arrangert med helektriske biler, noe som var et stort skritt mot bærekraft i motorsportverdenen. Satsingen er helt i tråd med Engcons ambisjoner når det gjelder klimaomstillingen for gravebransjen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Samarbeidet har vært en suksess for oss. Vår bærekraftsvisjon når det gjelder gravebransjen, passer virkelig med den nye elektriske VM-serien og satsingen på elbiler. Vi jobber virkelig mot det samme målet. Med Engcons nye generasjon av tiltrotatorer fokuserer vi på energibesparelser. Våre innovative løsninger gjør oss mindre avhengige av fossile drivstoff og gir en energioptimalisert gravemaskin som blir enda smidigere å kjøre, sier Martin Engström, produktsjef i Engcon.

Annonse

Recovery plate

Både Klara Andersson og Niclas Grönholm skal ha signert en flerårig avtale med CE Dealer Team, og sist sesong endte Klara som nummer sju og Niclas som nummer tre i den elektriske rallycrosserien.

I forbindelse med VM-serien i fjor ble produktet «recovery plate» lansert, et redskap som gjør at man enkelt kan flytte biler på rallycrossbanen. Dette gjøres raskt uten at banepersonellet trenger å gripe inn, noe som styrker sikkerheten rundt håndteringen. Redskapet «recovery plate» brukes sammen med en tiltrotator, og håndteringen blir derfor enda mer effektiv siden tiltrotatoren gir stor fleksibilitet takket være de unike egenskapene i tilt og rotasjon, ifølge Engcon. Produktet er utviklet i et samarbeid mellom Engcon, Volvo CE og Granfors racing.

Ifølge meldingen var interessen for VM-serien for elbiler stor i 2022, og elektrifisering av motorsporten er i sin spede begynnelse. Interessen er fortsatt stor foran den kommende sesongen, ifølge Engcon, og selskapet ser frem til de ulike rundene der de kan møte sluttkunder og sammen heie frem Klara og Niclas.