Effektiv betongherding under kalde forhold

Dia Proff Norge AS har utviklet en varmekabel for å fremskynde herdeprosessen i betong. Den skal gjøre det mulig å fjerne forskalinger raskere, øke styrken på betongen og forbedre kvaliteten på det ferdige produktet, ifølge en pressemelding.

Betongherdekabelen er særlig nyttig når betong skal støpes under kalde forhold, ifølge Dia Proff Norge. Den fungerer ved at den festes til armeringen og kobles til strøm for å unngå at betongen fryser før herdeprosessen er ferdig. Kabelen kuttes jevnt med overflaten når betongdekket er ferdig herdet. Kabelen har kun en tilkoblingskabel og er en type 2-leder, noe som skal gjøre den enkel å legge og bruke på ulike typer betongprosjekter, inkludert gulv, vegger og bygningselementer.

Lasse Tveten, Anleggsleder hos Agaia, har prøvd betongherdekabelen, og han er meget godt fornøyd med resultatene.

Annonse

– Vi støpte et gulv tidligere i minus fem grader, og ventetiden før overflatebehandling var fra klokka 14 til 20. Når vi benyttet varmekabelen og støpte kl. 12, så var dekket ferdig pusset klokka 15.30. Dette er helt gull og vi kommer til å bruke disse på vinteren heretter, uttaler Tveten i pressemeldingen.

Betongherdekabelen er et nyttig verktøy for alle som jobber med betong og vil sikre rask og effektiv herding av betongen, spesielt i kalde perioder, ifølge pressemeldingen.

Foto: Dia Proff Norge AS