Rototilt med nye tiltrotatorer

Høsten 2022 lanserte Rototilt produktkonseptet Rototilt Control (RC) med tiltrotatorer, joysticks, et nytt styresystem og en app for fjernsupport. Nå kommer det flere tiltrotatorer i RC-serien.

Den nye RC-serien ble lansert på Bauma i fjor høst, og nå lanserer Rototilt tiltrotatorene RC4 og RC8.

Lanseringen av de to nye modellene gjør at Rototilts nye styresystem – RC System og nye RC Joysticks – kan brukes av maskiner i vektklassen 10 til 43 tonn.

Annonse

– Tiltrotatoren R4 er historisk sett et av Rototilts mer populære produkter, sier produktsjef Sven-Roger Ekström, i en pressemelding. Han har store forhåpninger før salgsstart.

– Vi begynte i mellomklassen og utvider nå konseptet til både mindre og større maskiner. I dag er vi glade for å kunne tilby økt energieffektivitet og bedre kjøreopplevelse til et bredt spekter av maskiner og brukere, sier produktsjefen.

Den nye tiltrotatorserien har trykkompenserte hydraulikk som gir høyere energieffektivitet enn forgjengerne, og åpner for mer kontrollerte gravebevegelser, ifølge meldingen.

– Brukerne vil oppdage at det blir enklere å bruke tiltrotatoren, takket være optimal samkjøring og muligheten til å styre funksjonene nøyaktig. Med den nye hydraulikken har vi dessuten forbedret muligheten til å bruke redskaper under tiltrotatoren som stiller store krav til hydraulikkflyt, sier Sven-Roger.