Rekordår for Volvo Trucks

2022 ble et rekordår for Volvo Trucks. Selskapet leverte et rekordhøyt antall lastebiler og økte også markedsandelen i 41 land.

Volvo Trucks leverte i 2022 de beste tallene i selskapets historie, og leverte totalt 145 195 lastebiler. Dette er en økning på 19 prosent fra 2021, da det ble levert 122 525 lastebiler.

Volvo økte også markedsandelen i segmentet for tunge lastebiler (≥ 16 tonn) i 41 markeder over hele verden.

Annonse

Utfordringer i forsyningskjeden

Både det rekordhøye antall leveringer og økningen av markedsandel må også sees i lys av utfordringer i forsyningskjeden som fortsatte gjennom året, ifølge en pressemelding fra Volvo.

– Vi har hatt et fantastisk år, med tanke på de usikre og vanskelige tidene vi lever i. Tross utfordringer i forsyningskjeden og avbrudd i produksjonen klarte vi å øke volumene betraktelig og få lastebilene ut til kundene, slik at de kan utvide og forbedre virksomhetene sine. Alt dette er takket være vårt tette samarbeid med underleverandørene våre, i tillegg til det harde arbeidet som er lagt ned i vår egen organisasjon og ute hos forhandlerne våre, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks. (Foto: Volvo Trucks)

Nye kunder

Ifølge Volvo Trucks har selskapet en markedsandel på 18,2 prosent i Europa, noe som skal være det høyeste noensinne. I Norge hadde Volvo Trucks 11 prosent vekst sammenlignet med året før, og over 40 prosent markedsandel.

– Lanseringen av nye produkter og tjenester i løpet av året har vært vellykket, og vi har solgt kjøretøy til mange nye kunder også. Tilbakemeldingen fra kundene er at de setter stor pris på den høye kvaliteten og de drivstoffeffektive lastebilene vi leverer, men også den profesjonelle og raske hjelpen de får fra vårt utstrakte nettverk av forhandlere og verksteder. Alle disse faktorene bidrar til lønnsomheten, sier Roger Alm.

Elektrisk transport

Volvo Trucks startet serieproduksjon av de tunge elektriske lastebilene i 2022. USA, Tyskland, Nederland, Norge og Sverige er i dag de største markedene for Volvos elektriske lastebiler.

– Mange av våre kunder, både i Europa og internasjonalt, startet overgangen til elektrisk i løpet av året. De ser tydelig at transport med null utslipp er en økende og spennende forretningsmulighet. Jeg er veldig trygg på at denne trenden kommer til å fortsette og raskt vokse i de kommende årene, uttaler Roger Alm.