Første Flexiheater hybrid teletiner levert

Dia Proff leverte nylig den første av totalt ti Flexiheater teletinere til Rental Group Ekspert AS. Teletineren kan kjøres på strøm, diesel eller kombinasjon av begge.

Endelig er dagen kommet, og den første av totalt ti Flexiheater midi 400 hybrid blir levert på hovedkontoret til Rental Group Ekspert på Langhus, resterende vil bli levert i løpet av vinteren, skriver Dia Proff i en pressemelding.

Rental Group Ekspert AS, ved daglig leder Kjell Sæter, var tidlig ute med å bestille da Dia Proff Norge AS lanserte svenske Flexiheaters nye teletiningsmaskiner på Vei og Anlegg i mai 2022.

Annonse

Utleieselskapet er ifølge meldingen ikke ukjent med Flexiheater, da de allerede har flere av den bærbare modellen mini universal.

– At maskinen kan brukes enten 100 prosent på strøm og/eller 100 prosent på diesel, eller en kombinasjon av dette, avhengig av hva du har tilgjengelig på din byggeplass, gjør at du har mye fleksibilitet og at du tilfredsstiller krav fra norske myndigheter til det grønne skiftet, sier Carl Ronny Olsen, daglig leder i Dia Proff Norge.

Flexi Heater midi hybrid 400 og 600

Maskinen er 100 prosent elektrisk drevet, men er også utstyrt med dieselkjele og kan kjøres på diesel (miljødiesel).

Strømforbruk og effekter:

400V 16A = 8kw

400V 32A = 17kw

400V 63A = 35Kw

Dieselreduksjon ved elektrisk drift:

16A = -20 liter diesel pr dag

32A = -40 liter diesel pr dag

63A = 100 prosent drivstoffbesparelse

Maskinen er også forberedt for bruk av miljødiesel, samt at alle matter inntil 200m2 er innebygget i et takstativ på vogn. (Kilde: Dia Proff Norge)