Stor pågang til Arctic Entrepreneur

Fra 17. til 19. januar er det igjen klart for tre dager med utstilling, faglig og sosialt påfyll på The Qube. Da arrangerer Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) den årlige anleggskonferansen Arctic Entrepreneur.

– Arctic Entrepreneur er en arena der alle med interesse for anleggsbransjen kan bli oppdatert faglig og møte viktige leverandører. I tillegg står det sosiale helt sentralt. Her kan hardtarbeidende bransjefolk ta en velfortjent pause fra en travel hverdag, sier Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF, i en pressemelding.

I The Qube, vegg i vegg med Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, møtes entreprenører, utstillere, myndigheter og fagfolk til tre sosiale og faglige dager i januar.

Annonse

– Mange dyktige mennesker har jobbet mye med Arctic Entrepreneur 2023. Vi har et bredt og solid faglig program og et underholdningsprogram jeg tror de besøkende vil like. Vi gleder oss veldig til å ta imot alle gjestene igjen, sier Kari Druglimo-Nygaard, MEFs prosjektleder for arrangementet.

Hun forteller at det er stor pågang fra bransjefolk som ønsker å delta på Arctic Entrepreneur 17. – 19. januar, og det ligger an til rekordmange påmeldinger nå før jul.

Påmelding gjøres her: https://www.arcticentrepreneur.no/registrering

Kaptein John Hammersmark, kjent fra TV-suksessen Kompani Lauritzen holder foredraget «Det kan alltid bli verre». (Foto: MEF)

Faglig program

Et spennende, solid og aktuelt faglig program har alltid vært et kjennetegn ved Arctic Entrepreneur. Så også i 2023. Samferdselsministeren kommer for å åpne seminaret på tirsdag, før vi går i gang med et av de heteste temaene for tiden, nemlig dieselprisen. Finansminister Vedum kommer for å møte bransjen. Han kjempet for å få på plass en kompensasjonsordning for bransjen i statsbudsjettet.

I tillegg skal vi høre entreprenører fortelle om sin opplevelse med krisen som har vært de siste årene, og hvordan de har klart seg gjennom.

Komplett program finner du her: https://www.arcticentrepreneur.no/program

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum kommer for å møte bransjen. (Foto: Njål Hagen)

Kvinnetreff med likestillingsministeren

Kvinner i anleggsbransjen har også i år en samling på Arctic Entrepreneur. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen kommer for å holde innlegg, noe arrangørene er godt fornøyd med.

– Vi ønsker å motivere damer i bransjen til å engasjere seg mer i medlemsaktiviteter, og at de skal ha et nettverk i hverdagen. At likestillingsministeren tar seg tid til å komme, setter vi stor pris på, sier Solvår M. Strand og Venche Kulbotten.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen kommer for å holde innlegg i forbindelse med samlingen for MEF-kvinner. (Foto: Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet)

Vinterdriftskonferansen er innlemmet i Arctic Entrepreneur

For første gang er Statens vegvesens Vinterdriftkonferanse en egen sesjon av fagprogrammet.

– God vinterdrift har vært og vil i all fremtid være kritisk viktig for det norske transportsystemet. Forventingene om et sikkert, forutsigbart og fremkommelig veinett øker stadig, med krav om minst mulig klima- og miljøavtrykk.

For å utvikle dette området videre, er vi avhengig av at bransjen utvikler ny teknologi, systemer og tjenester i god dialog og felles forståelse med hverandre.

– Vinterdriftskonferansen er en viktig arena for dette, for deling av erfaringer, utfordringer og løsninger, og vi i Statens vegvesen ser frem til å møte dyktige bransjekolleger på Arctic Entrepreneur, sier avdelingsdirektør Trond Andersen i Teknologiavdelingen i divisjon Drift og vedlikehold.

Veidirektør Ingrid Dahl-Hovland, Statens vegvesen, skal holde innlegg. Her sammen med Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF. (Foto Bård Gudim/Statens vegvesen)

VA og gjenvinning på programmet

Onsdag blir det parallelle sesjoner med vann og avløp og gjenvinning. Thomas Breen, direktør i Norsk Vann åpner sesjonen om VA. Advokat Lars Berntsen i Berngaard AS kommer for å fortelle om totalentreprise i VA-prosjekter. Det blir også innlegg om grunnforhold og overvann.

Havarikommisjonen deltar på gjenvinningsseminaret for å fortelle om sitt syn på renovasjon og transport. I tillegg står blant annet massehåndtering og massedeponi på agendaen.

Onsdag ettermiddag vil kunnskapsminister Tonje Brenna utrope vinneren av Årets lærebedrift. Det skjer i utstillingshallen.

Egen sprengningsdag

Torsdag blir det som i «gamle dager», egen sprengningsdag.

– Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap forteller om nye utfordringer knyttet til elektrifisering, brann og sprengstoff, og de har tradisjonen tro en gjennomgang av siste nytt og hendelser siste året, sier Frode M. Andersen, leder for HMS/KS og fagansvarlig for sprengning i MEF.

Komikerne Martin Beyer Olsen og Christian Mikkelsen står på scenen under Vinterfesten tirsdag kveld. (Foto: Ole Kaland/NRK)

Stor og spennende utstilling

Utstillingen på Arctic Entrepreneur er også i 2023 fyldig og variert. Arrangøren har videreført og videreutviklet konseptet der matservering og mye av «det sosiale livet» foregår i den store utstillingshallen. Her kan man med andre ord få seg en matbit, slå av en prat med kjenninger og få med seg nyheter på utstyrsfronten fra leverandørene. Alt i samme rom. Med over 100 utstillere samlet, vil det være mulig å finne noe interessant.

Som gjest kan du besøke utstillingen helt gratis, men du må betale for lunsj, seminarer og middager.

Variert underholdning

Faglig program og utstilling er vel og bra. Men det er på kveldstid moroa virkelig starter. Som vanlig har arrangøren lagt opp til et solid kvelds- og underholdningsprogram:

Tirsdag kveld – Vinterfesten. Komikerne Martin Beyer Olsen og Christian Mikkelsen står på scenen.

Onsdag kveld – Brakkemiddag. Komiker Henrik Fladseth er konferansier og det funky bandet The Feelgood Orchestra står scenen. Og ja, det serveres flesk og duppe!

Det blir flesk og duppe. (Foto: Godt.no)

Komplett program finner du her: https://www.arcticentrepreneur.no/program