Da Erik Bye besøkte Brøyt

På slutten av 1960-tallet lagde NRK en programserie hvor Erik Bye blant annet tok turen til Jæren for å se nærmere på produksjonen av Brøyt, og ringvirkningene dette ga for andre bedrifter (link til NRK-programmet i artikkelen).

Programserien Idébanken, som gikk på NRK i 1967 og 1968, var en serie om idéutvikling og distriktsutbygging som foregikk rundt om i Norge.

Praktiske menn

Serien ble laget av blant annet Erik Bye, og i et program fra 1967 besøkte han brødrene Søyland og flere lokale deleprodusenter til Brøyt.

Annonse

Programmet gir et innblikk i hvordan brødrene Søyland, i samarbeid med dyktige underleverandører, ble markedsledende i Skandinavia, og hele 40 prosent av Brøyt-produksjonen gikk til eksport.

«Dette er med andre ord et eksempel på at de praktiske livs menn kan få til litt av hvert uten noen innviklet skolegang» kommenterer Erik Bye, etter at brødrene Søyland forklarte at de verken har doktorgrader eller lang skolegang.

Se programmet fra NRK ved å klikke på bildet. (Skjermdump fra NRK)

Se programmet Idébanken som ble sendt på NRK 10. september 1967.

Les saken på NRK Rogaland og link til innslag på Dagsrevyen da Brøyt og Moxy gikk konkurs: Då Erik Bye fekk prøva seg i ein Brøyt

Se også saken om da Anleggsmaskinen fikk omvisning på TS Museet av Olav Stangeland: Hva med å besøke et museum i høstferien