Nytt konsept fra Rototilt lanseres på Bauma

Rototilt Control skal gi gravemaskinføreren mer kontroll bedre kjørbarhet. Konseptet som blant annet innebærer en ny tiltrotatorserie, et nytt styresystem og en app for fjernstøtte, blir lansert under Bauma i München.

– Kravene til ny teknologi, kjørbarhet og brukervennlighet blir stadig høyere. Rototilt Control (RC) er vårt svar på det behovet vi ser øker i markedet. Ikke minst det vi hører fra sluttbrukerne, forteller produktsjef Caroline Jonsson, i en pressemelding.

Fremtidsrettet

Displayet i RC System har ny design som er utviklet i samarbeid med et produktdesignbyrå, og det er testet sammen med sluttbrukere. Det har ny berøringsskjerm, og det gjør at man kan betjene sikkerhetslåsen SecureLock direkte i displayet med bare to knappetrykk. Sammen med øvrige produkter lanserer Rototilt i tillegg en ny mobilapp som skal gjøre det mulig med fjernstøtte av tiltrotatorer i RC-serien fra serviceleverandører og forhandlere.

Annonse

– Alle funksjonene du liker i dagens styresystem blir med videre, men i praksis har vi utviklet helt ny programvare og helt nytt display, som samtidig er tilpasset fremtidens gravemaskiner og integrasjoner. Appen RC Connect er en forlengelse av vår satsing på mer tilgjengelig service kombinert med den nye teknologien i førerhuset, forklarer Jonsson.

De oppgraderte tiltrotatorene blir tilgjengelige for gravemaskiner mellom 10 og 43 tonn. En nyhet er at de som velger en tiltrotator uten det helautomatiske hurtigkoblingssystemet QuickChange, kan ettermontere det hvis behovet oppstår i fremtiden.

Rototilt Control skal gi gravemaskinføreren mer kontroll bedre kjørbarhet. Konseptet som blant annet innebærer en ny tiltrotatorserie, et nytt styresystem og en app for fjernstøtte, blir lansert under Bauma i München. (Illustrasjon: Rototilt)

Økt energieffektivitet

I tillegg til brukervennlighet og kontroll innebærer lanseringen økt energi- og drivstoffeffektivitet, ifølge Rototilt. Dette skal skyldes den trykkompenserende hydraulikken i tiltrotatorene.

– Med RC-serien trenger ikke maskinens hydraulikk å bruke mer effekt enn nødvendig for å drive tiltrotatorer, noe som sparer energi. Den nye hydraulikken gjør det mulig å bruke flere typer hydraulisk redskap allerede i grunnutførelsen. Kraften brukes der den trengs mest, og den forbedrer samkjøring med hydraulisk redskap, forklarer Caroline Jonsson.