Natursteinsprisen 2022 til Nasjonalmuseet

Høstmøte 2022 i Bergen var fullbooket med om lag 200 deltakere, og under festmiddagen torsdag kveld ble vinner av Natursteinprisen 2022 offentliggjort.

Det er Norsk Bergforening og Norsk Bergindustri som står bak Høstmøtet 2022, som i år arrangeres på Hotel Norge by Scandic 13. – 14. oktober.

Norsk Bergindustris natursteinpris deles ut til personer, bedrifter eller prosjekter for innovativ bruk eller produksjon av norsk naturstein.

Annonse

Prisen kan i tillegg tildeles prosjekter som har bidratt til å fremme god bruk av norsk naturstein i Norge eller i utlandet.

En klippe

Ifølge en pressemelding fra arrangørene er årets vinner valgt på bakgrunn av følgende:

– Årets vinner har vist en stolt og modig bruk av norsk naturstein.  På en dristig måte fremstår signalbygget som en klippe i et travelt bybilde og viser på den måten frem den norske steinen til et stort nasjonalt og internasjonalt publikum. Det særegne uttrykket har stått sentralt i valget av materialet til denne publikumsattraksjonen og skiferens unike egenskaper har vært avgjørende ved valg av materialet. Nasjonalmuseet har på denne måten fremmet bruk av naturstein på en god måte.

Dette var 6. gangen Natursteinsprisen ble utdelt.

Tidligere vinnere er:

  • 2016 Rocks of Norway
  • 2017 Avinor
  • 2018 Thor Lundh
  • 2019 Palmer Gotheim Skiferbrudd
  • 2021 Trygve Ollendorff, Feiring AS