Volvo Trucks starter serieproduksjon av tunge elektriske lastebiler

Volvo Trucks starter serieproduksjon av de elektriske versjonene av selskapets viktigste produktserie, de tunge lastebilene Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX. Disse lastebilene utgjør rundt to tredjedeler av selskapets salg.

– Med dette har Volvo Trucks seks elektriske lastebilmodeller i serieproduksjon på verdensbasis – det bredeste utvalget i bransjen, ifølge en pressemelding fra selskapet.

En elektrisk utgave av anleggsbilen Volvo FMX er blant modellene som skal serieproduseres. (Foto Volvo Trucks)

Europa først

– Dette er en milepæl og viser at vi leder an i transformeringen av bransjen. Det er mindre enn to år siden vi viste frem våre tunge elektriske lastebiler for første gang. Nå øker vi produksjonsraten og vil levere disse flotte lastebilene til kunder over hele Europa og etter hvert også til kunder i Asia, Australia og Latin-Amerika, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Annonse

Serieproduksjonen av Volvos tyngste elektriske lastebiler starter i Tuve-fabrikken i Göteborg i Sverige, og neste år følger fabrikken i Gent i Belgia etter.

Volvo produserer de elektriske lastebilene på samme linje som de konvensjonelle lastebilene, noe som skal gi stor fleksibilitet i produksjonen og større effektivitet. Batteriene leveres av Volvo Trucks’ nye batterimonteringsfabrikk i Gent.

50 prosent elektrisk

– Vi har solgt rundt 1000 enheter av våre tunge elektriske lastebiler og mer enn 2600 av våre elektriske lastebiler totalt. Vi forventer at volumet øker betydelig i årene som kommer. Innen 2030 bør minst 50 prosent av lastebilene vi selger på verdensbasis være elektriske, kommenterer Roger Alm.

Volvo Trucks’ elektriske utvalg utgjør seks lastebilmodeller og dekker et vidt spekter bruksområder, som bydistribusjon, avfallshåndtering, regional transport og anleggsarbeid.