Samler anleggsbransjen på Vestlandet

Det er mye folk og god stemning i Loen denne helgen når den 42. utgaven av Loendagene arrangeres.

Loendagene betegnes av mange som landets vakreste anleggsmesse, og fra fredag 23. til søndag 25. september er Hotell Alexandra og omliggende overnattingssteder fyllt opp med entreprenører og deres familier. Totalt er det nærmere 700 påmeldte deltakere, hele 55 utstillere og det ventes ett sted mellom 2500 og 3000 besøkende til utstillingsområdet.

Maskinførerkonkurranse for de yngste er populært og over 40 unge fra ett til 17 år deltok. (Foto: Njål Hagen)

Familiearrangement

Loendagene arrangeres av Maskinentreprenørenes Forbunds to avdelinger Midt og Vest, og det er i år 42. gangen den arrangeres. På grunn av pandemien ble den sammenhengene rekken av Loendagene siden 1970-tallet brutt i 2020, men i år kunne de to regionsjefene Paul Olaf Baraas, MEF region vest, og Øyvind Bergset, MEF region midt, igjen ønske velkommen til Loen og anleggstreff.

Annonse

I tillegg til utstilling og fagseminarer, er Loendagene et populært familiearrangement hvor både to og tre generasjoner samles, og en sosial møteplass for å skape samhold og entusiasme.

Totalt 55 utstillere, både ute og inne, viste frem maskiner, utstyr og løsninger til anleggsbransjen. (Foto: Njål Hagen)

Fagseminar

På den kompakte utstillingen treffer de 55 utstillerne beslutningstakere fra de mange selskapene som er representert på arrangementet, og det var mange og lange samtaler både på messeområdet og under middagene på kvelden.

Fredagen var tettpakket med fagseminar om HMS-arbeid, det var informasjon om SmartMEF og det var et omfattende juridisk seminar med MEF-advokatene Silje Lindvig og Erik Tobias Handeland Selmer.

Lørdagens fagseminar ble åpnet av styreleder i MEF avd. Møre og Romsdal, Rolf Anders Håberg, med påfølgende innlegg av styreleder i MEF, Øystein Hope, og Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF.