Mye nytt fra Øveraasen før vinteren setter inn

Snøspesialisten på Gjøvik har utvidet sortimentet med nye snøfresere, ny serie U-Ploger for hjullaster og en større versjon av Tømmeskuffa.

Øveraasen lanserer tre nye snøfresere og flere andre nyheter før årets vintersesong starter. Blant nyhetene er en ny «twin spin»-freser som er bygget for tunge snøryddingsoperasjoner ved værutsatte fjelloverganger.

Tømmeskuffa TS 3000 HK er tilpasset større bæremaskiner og har et volum på ca. 6000 liter. (Foto: Øveraasen)

Fres for tøffe forhold

Selskapet har utviklet en ny og litt kraftigere versjon av den minste unitfresen UTV 175. I utgangspunktet er fresene svært like, men med et høyere effektuttak på UTV 240. Både UTV 175 og UTV 240 har roterende viftehus med mulighet for direkte utkast, eller utkast via svingbar tut.

Annonse

Nyheten blant de større snøfreserne er UPV 450 og UTV455. Ifølge Øveraasen er den nye UPV 450 utviklet på bakgrunn av selskapets kunnskap og erfaring, kombinert med den nyeste motorteknologien på markedet. I den nye UPV 450 fresen er det montert en kraftig og kompakt 12,0 liters V6 dieselmotor fra Deutz. Denne møter de seneste Steg V-utslippskravene.

Samme motorinstallasjon som på UPV 450 blir også brukt i den nye trommelfresen UTV 445. Denne totrinnsfresen skal, ifølge Øveraasen, passe godt både til fjerning av snø på veier og for å rydde snø effektivt på flyplass.

HDP U-Plog leveres i bredder fra 4,7 til 5,9 meter, kan svinges inntil 35 grader og skjærvinkel er 16 grader. (Foto: Øveraasen)

Stor U-Plog og tømmeskuffe

Den nye HDP U-Plogen leveres med midseksjon på 7 eller 8 fot og vinger på 4, 5 og 6 fot, som har 90 grader sving. Med den minste midtseksjonen får man en plog med transportbredde under 2,6 meter, mens plogen med den brede midtseksjonen har en transportbredde rett under 3,0 meter. HDP U-Plog leveres i bredder fra 4,7 til 5,9 meter, kan svinges inntil 35 grader og skjærvinkel er 16 grader.

Den nye tømmeskuffa er tilpasset større bæremaskiner og har et volum på ca. 6000 l. Som på de mindre modellene tømmes skuffa ved at bakveggen, som er hengslet i toppen, skyves frem og innholdet i skuffa dyttes ut i en jevn hastighet. Skuffa er egnet for lettere materialer som snø, flis, bark og liknende. Tømmeskuffa TS 3000 HK har en bredde på 2950mm og en vekt på ca. 1500kg.