Ingen rekord, men nesten 90 000 på Dyrsku’n

Da siste besøkende forlot Dyrskuplassen søndag kveld, viste opptellingen at hele 89 500 personer hadde besøkt utstillingen i Seljord.

Fredag ønsket ordfører Beate Marie Dahl Eide (Sp) folk velkommen til Seljord kommune, før landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) holdt åpningstalen.

Mangfold

Fjoset var fullt av folk som hadde kommet for å se og høre dømming av dyr, prisutdelinger, debatt og kulturinnslag. Ordføreren oppsummerte det slik – «Leik, leven og sterk aroma frå geit og gris finn ein her!»

Annonse

Etter å ha vært pandemistengt i to år, åpnet portene igjen i Telemarks-bygda Seljord fredag 9. september. Fra sør, nord, øst og vest strømmet folk til Seljord for igjen å oppleve Dyrsku’n, og Dyrsku’n leverte. I tillegg til dyr, var det som vanlig et stort mangfold av utstillere og alle hadde «gode» messetilbud.

Rekordmange utstillere og nesten 90 000 besøkende på årets Dyrsku’n. (Foto: Runar F. Daler)

Tradisjon

Dyrsku´n er tradisjon, og som tradisjon tilsier er den også i stadig utvikling. Det var rekordmange utstillere, om lag 840, og området for anlegg og maskin var ytterligere utvidet for å få plass til flere maskin- og utstyrsleverandører.

På fredag var besøkstallet på 28 000, lørdag var det 40 100 og på søndag var det 21 500 personer innom. Etter å ha justert besøkstallene, opplyser Dyrsku’n Arrangement at det totalt var 89 500 besøkende de tre dagene.

Det kommer en utfyllende reportasje fra Dyrsku’n i Anleggsmaskinen nr. 8.