Hallingtreff tilbake i januar – i 2024

Hallingtreff har feiret 25-årsjubileum. Nå er Hallingtreff nummer 26 under planlegging. Landets mest tradisjonsrike fagtreff innen vann og avløp blir igjen arrangert i januar – men først i 2024.

VA-konferansen Hallingtreff feiret i år 25 år. I alle år har Hallingtreff blitt arrangert tidlig i januar, og vært et fast holdepunkt i starten på det nye året og en kickstart på en ny sesong.

Pandemien førte imidlertid til det i 2021 ble et rent digitalt arrangement, og deretter at jubileumsfesten i 2022 ble flyttet fra januar til juni som følge av restriksjoner. Nå er det altså klart at Hallingtreff skal «tilbake» til januar. Nærmere bestemt 8.-10. januar 2024.

Annonse

Det blir altså ikke noe Hallingtreff i 2023. Men det kommer desto sterkere tilbake med et program og et innhold som viser bredden i dagens VA og peker mot fremtidens arbeid med vann og avløp. Dette ifølge en pressemelding fra arrangørene av Hallingtreff; Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge og SSTT.

– Både flertallet av deltakerne og vi arrangører ønsker å møtes til Hallingtreff i januar. Det viktigste for oss er å opprettholde et arrangement med topp kvalitet. Førstkommende januar er veldig nært, og det hadde blitt for lite tid til forberedelser om vi skulle prøvd å få det til allerede da. Derfor velger vi å vente til januar 2024, sier daglig leder Sverre Tragethon i Hallingplast i pressemeldingen.

Hallingtreff-deltakere får en fabrikkomvisning hos Hallingplast AS. (Foto: Jørn Søderholm)

Tar imot innspill til program

Hallingtreff arrangeres av Hallingplast i samarbeid med Rørinspeksjon Norge og NoDig-organisasjonen Scandinavian Society for Trenchless Technologies (SSTT). Arrangørene er glade for å ha de tidsmessige rammene for neste Hallingtreff klare.

– Veldig moro å ha det på plass! Litt lei for at vi må stå over 2023, men i realiteten er det jo bare litt over et år til januar 2024. Det går fortere enn vi aner, sier møteleder Borghild T. Folkedal i SSTT.

Hun og kollega og med-møteleder Martina Bergh Svedahl i Rørinspeksjon Norge mener det gir nyttig ekstra tid til å lage et program og et opplegg som gir en revitalisering og fornyelse av Hallingtreff.

– Det har vært gjennomført uavbrutt i 25 år! Hvilket annet fagtreff i bransjen kan skilte med det samme? Nå tar vi bare en planleggingspause før vi går løs på de neste 25, smiler Martina Bergh Svedahl.

Nå er arrangementskomiteen i en tidlig fase av planleggingen. Arrangørene inviterer interesserte i alle ledd av bransjen til å komme med innspill og forslag til programmet på Hallingtreff.