Elektrisk VW kåret til årets varebil

ID. Buzz Cargo ble under varebilmessen i Hannover tildelt prisen «International Van of the Year 2023».

– Det er svært gledelig at ID. Buzz Cargo vinner denne prisen At vårt nye tilskudd i den elektriske ID.-familien vinner en så gjev pris, bekrefter det vi hele tiden har sagt, at dette er en bil som vil treffe godt i det elektriske varebilmarkedet. Det er også et kvalitetsstempel, sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy, i en pressemelding.

– Med en rekkevidde på hele 423 km (WLTP), god nyttelast og hurtiglading på inntil 170 kW, er dette en arbeidsbil som gjør det enklere for flere næringsdrivende å ta del i det grønne skiftet. De første bilene har nettopp ankommet Norge, og i løpet av høsten vil de første kundebilene bli utlevert, forteller Wirak.

Annonse

423 km rekkevidde

ID. Buzz Cargo er en elektrisk varebil som er bygget som elbil fra bunnen av på Volkswagens MEB-plattform. Det betyr at den bygges på samme plattform som personbilmodellene ID. 3, ID. 4 og ID. 5.

ID. Buzz Cargo har en WLTP-rekkevidde på inntil 423 km, har et varerom på nesten 4 m3 og tillatt hengevekt på 1000 kg.

Varebilen får en ladekapasitet på inntil 170 kW, som betyr at man under optimale forhold kan lade bilen fra 5 til 80 prosent på rundt 30 minutter.

Folkevognbussen

Juryen, som består av europeiske motorjournalister, skriver i sin begrunnelse for tildelingen at «ID. Buzz Cargo har begynt en ny tidsalder, ikke bare for utvalget av kjøretøy fra Volkswagen, men for alle segmenter innen lettere nyttekjøretøy. Denne varebilen er noe som for tiden ikke er sett i LCV-verdenen. Først av alt er den nærmere en personbil – like dynamisk i formen, i kjøring med ekstra komfort, og samtidig er den en perfekt nyttekjøretøy under 3,5 tonn».

Juryen skal ha fremhevet eksteriøret til ID. Buzz, og viser til at designet har sitt opphav fra den legendariske folkevognbussen, samtidig som den er moderne og fremtidsrettet.

Ifølge den norske importøren har ID. Buzz Cargo en startpris på 452 700 kr.