Utvider utvalget av finknusere

Mineralteknikk utvider utvalget av finknusere, med TerexFinlay C-1545.

– Vi har nå i fem år levert med suksess  finknusere  fra TerexFinlay, med fokus på 1540-maskinen som er vel gjennomprøvd. C-1540-knuseren har en 1000 mm knuser som har vært i Norge i 30 år allerede, både som Pegson 1000, Powerscreen 1000 og TerexFinlay C-1540, sier daglig leder i Mineralteknikk, Arne Kenneth Øvstebø, i en pressemelding fra selskapet.

– Nå utvider vi lageret med storebroren TerexFinlay C-1545, som har ca. 30 prosent større kapasitet enn C-1540-maskinen. C-1545 har et kammer med åpning på 1150mm, og stor slaglengde. Denne kan også leveres med forsikt om ønskelig. Maskinen har direkte drift fra en Scania DC13 Steg 5 motor, som gir et svært lavt drivstofforbruk.

Annonse

– Vi har opparbeidet god kompetanse på disse knuserene og tilpasset et godt delelager. Nå er tiden inne for å ta et steg videre med en større knuser. Flere av våre kunder har behov for lett flyttbare knusere med stor kapasitet, fortsetter Øvstebø.

– Det unike med C-1545 er at den er kun 44 tonn, og samtidig har en svært høy kapasitet. Videre er det allerede kjent at Finlay sine finknusere er svært stabile i drift over lang tid. Vi er representert med kontorer i Ålgård, Drammen og Kirkenes, og dette gir oss mulighet for god oppfølging av maskinene, avslutter daglig leder Øvstebø.