Volvo Trucks «Mot Null» – null utslipp og null ulykker

Volvo Trucks skal vise frem rangen av elektriske lastebiler på høstens store transportmesse IAA Transportation i Hannover.

Hovedtemaet for Volvo Trucks på IAA Transportation for Commercial Vehicles, som finner sted 20. til 24. september 2022 i Hannover, er «Mot Null» – null utslipp og null ulykker, ifølge en pressemelding.

Null utslipp

Volvo Trucks vil vise frem utvalget av elektriske lastebiler, med tre tunge og to medium tunge lastebilmodeller, som alle er tilgjengelige i for det europeiske markedet. Selskapet vil også vise tilbudet av tjenester for elektriske lastebiler, slik som rekkevidde- og ruteplanlegging, ladeløsninger og finansiering.

Annonse

– Sammen med kundene våre og deres kunder igjen er vi på en reise mot null utslipp. Vi ser fram til å vise våre flotte lastebiler og tjenester som lar transportørene redusere CO2-utslipp samtidig som de driver en konkurransedyktig virksomhet. Uansett hvilken drivlinje – elektrisk, biogass eller konvensjonell dieseldrevet lastebil – tilbyr vi løsninger for økt energieffektivitet og et redusert klimafotavtrykk, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Volvo Trucks vil blant annet presentere det nye sikkerhetssystem som hjelper med å beskytte fotgjengere og syklister. Systemet er dobbel radar på hver side av lastebilen i tillegg til kamera-støttede funksjoner.

Volvo Trucks vil ha flere lastebiler tilgjengelig for prøvekjøring utenfor messeområdet, som Volvo FL Electric og Volvo FE Electric. I tillegg vises andre lastebiler, som Volvo FH med I-Save, Volvo FM LNG og Volvo FH16 for de tyngste transportoppdragene.