Rekordbesøk på MEFA

MEFA 2022 – vårens vakreste eventyr. Etter en litt grå og våt første messedag ble det godt vårvær resten av helgen, og nesten 11 000 besøkende var innenfor portene på Forus.

MEFA 2022 på Forus Travbane ble arrangert helgen 6. – 8. mai og ble en kjempesuksess for arrangøren. I forkant av messen gledet MEFs kvinneteam, Marie Oftedal, regionsjef for MEF Region Sørvest, og Julie Rosenlind Falch, distriktssjef i MEF Agder, seg til å åpne portene til messeområdet for publikum og til en helg med maskiner og mennesker i fokus.

FORNØYDE: Messegeneralene Julie Rosenlind Falch (t.v.), distriktssjef i MEF Agder og Marie Oftedal, regionsjef for MEF Region Sørvest, var storfornøyde med rekordbesøket på årets MEFA. (Foto: Njål Hagen)

De to hadde i lang tid planlagt messa og på åpningsdagen kunne de ønske entreprenører, maskinførere, anleggsarbeidere, byggherrer, politikere, ungdom og alle andre maskininteresserte velkommen til Sør-Vestlandets største anleggsmesse.

Annonse

Åpningstale

Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF, benyttet åpningstalen til å snakke til de mange fremmøtte ungdommene.

– Det er stor aktivitet og vi trenger ungdom inn i bransjen. Det er bra at det er mange som har søkt seg til anleggsfag, for dette er veldig gøy. Tenk å kunne jobbe ute, kombinert med teori og få lønn som lærling. De aller fleste som begynner i bransjen blir der hele livet. Det er en jæklig trivelig bransje å være i, sa MEF-direktøren.

ÅPNINGSTALE: Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF. (Foto: Njål Hagen)

Brodtkorb brukte også åpningstalen til å fortelle om situasjonen bransjen er i akkurat nå. Først to år med pandemi, så rett inn i en krig som gjør at alt blir dyrere. Hun fortalte om at MEF gjør alt de kan for å informere politikerne om den uholdbare situasjonen bransjen er i.

Suksessoppskrift

Maskinentreprenørenes Forbunds Anleggsutstilling (MEFA) arrangeres av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), og rullerer mellom regionene Midt, Vest og Sørvest. MEF region Sørvest har arrangert MEFA-messa en rekke ganger siden 1990-tallet, blant annet ved Flyhistorisk Museum Sola utenfor Stavanger og Forus næringspark. I 2019 valgte arrangøren å flytte messa til Forus Travbane, noe som har vist seg å ha blitt en suksess. Beliggenheten er meget sentral, noe som øker tilgjengeligheten for de fleste. Det er dessuten gode parkeringsmuligheter på området, og Scandic Stavanger Forus hotell ligger rett ved siden av.

Sosialt

I år var det hele 96 utstillere, fordelt på 200 stander, som stilte med det nyeste og råeste av maskiner og utstyr for anleggsbransjen.

MEFA er også en familievennlig messe, og på standen til MEF og OKAB var det både maskinsimulator og en minigraver som alle som ville fikk prøve. Og for gammel-maskinentusiastene var det flere steder på messeområdet både gamle Brøyt og Åkerman, og flere gamle lastebiler. Både Nordbø Maskin AS og Stangeland bidro med et stort antall gamle maskiner og lastebiler.

Det sosiale er selvsagt også en viktig del av arrangementet. MEFA er en flott møteplass for alt og alle som berører seg i bransjen. På lørdag kveld var det festmiddag på Scandic-hotellet som ligger rett ved messeområdet. Her var det god underholdning, musikk, dans og selvfølgelig sosialt samvær med bransjekollegaer.

Både Nordbø Maskin AS og Stangeland bidro med et stort antall gamle maskiner og lastebiler. (Foto: Njål Hagen)