Sikrere sikting

Maskin Mekano presenterer en helt ny siktestasjon for å oppfylle dagens krav til høyere kapasitet, større nøyaktighet, lavere driftskostnader, støynivå og CO2-avtrykk, samt sikrere arbeidsplasser.

SH 1202 er en videreutvikling av Maskin Mekanos konsept med flyttbare enheter som i produksjonen ligner på stasjonære anlegg, takket være den oppheisede produksjonsposisjonen. Dette skriver selskapet i en pressemelding.

Sikkert

En siktestasjon er en arbeidsplass. Under utviklingsarbeidet var det, ifølge pressemeldingen, stort fokus på å skape et trygt arbeidsmiljø. Maskin Mekanos konstruktører har utviklet en rekke nye sikre og driftssikre inngrepsbeskyttelser.

Annonse

Den svenske familiebedriften Maskin Mekano har også en rekke løsninger for å gjøre det enklere å bytte sålder. Det er gangbaner på siden og bak sikten som er tilgjengelige via en hydraulisk nedfellbar stige som er utstyrt med rekkverk og selvlukkende grind. Matetransportøren felles rett opp for total tilgang til overdekket. Foran sikten kan stupene rulles bort hydraulisk.

Maskin Mekanos utviklingsteam har arbeidet for å minimere behovet for at operatøren må gripe inn på maskinen. Et eksempel på dette er at alle lagerenheter på transportørene er engangssmurt.

Enkelt

SH 1202 har store gummihjul for transport på arbeidsplassen. Håndteringskroken sitter i «riktig» ende av maskinen, slik at den enkelt kan plasseres under matende transportør fra knuser, mater eller annet sorteringsverk. Ifølge pressemeldingen er den rask å sette opp og sette i gang. De høye hydrauliske støttebena skal gjøre det enkelt å holde det rent rundt maskinen. I tillegg er de designet for enkel lasting på tilhenger. Maskinen kan transporteres med krokbil som kan løfte 17 tonn.

SH 1202 kan utstyres med ferdig koblet strømskap, slik at serviceteknikerne kan hjelpe brukerne med å feilsøke eller kalibrere maskinene eksternt.

Elektrisk

SH 1202 er naturligvis elektrisk. Hydraulikken brukes bare til lineære bevegelser (støtteben, landganger og nedfelling av transportører og stup), noe som skal redusere risikoen for skadelig oljelekkasje til et minimum. Drivstofforbruket på egen generator er cirka 3 l/t. Sammenlignet med hydrauliske siktestasjoner kan man derfor redusere CO2-utslippene med opptil 80 prosent og samtidig redusere støynivået med 10 dBm loves det i pressemeldingen. I praksis drives maskinen vanligvis med strøm fra et knuseverk eller fra strømnettet. Da er forbruket cirka 20 kW. SH 1202 er som standard utstyrt med mykstart for å redusere startstrømmene.

Sikten

Hjertet i SH 1202 er sikten, som er tvangsstyrt/firelagret, noe som skal gjøre slaget konstant, uavhengig av belastning. Det fører ifølge meldingen til konsekvente og forutsigbare siktekurver.

Sikten er avvibrert med Maskin Mekanos Vibro-Block-konsept, som skal sørge for at kraften forblir i sikten, slik at resten av maskinen ikke påvirkes. Dette er Maskin Mekano alene om, ifølge pressemeldingen.