Volvo leder an markedet for elektriske lastebiler

Ny statistikk viser at Volvo Trucks har en markedsandel på 42 prosent for tunge helelektriske lastebiler i Europa i 2021.

Statistikk fra markedsanalysegruppen IHS Markit skal vise at det ble registrert 346 elektriske lastebiler (≥16 tonn) i Europa i 2021 (ekskludert Storbritannia) – en økning på 193 prosent fra 2020. Volvo Trucks har den største andelen av markedet med 42 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Høsten 2022

– Tallene viser tydelig at vi har kommet godt i gang med salget. Med det bredere elektriske modellutvalget er det mulig å elektrifisere en stor del av tungtransport på veien. Denne andelen vil vokse etter hvert som avstanden elektriske lastebiler kan kjøre øker og ladeinfrastrukturen for tunge lastebiler blir enda bedre, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Annonse

De europeiske landene med flest elektriske lastebiler registrert (≥16 tonn) er Sveits, Norge, Sverige og Nederland.

Volvo Trucks startet serieproduksjon av elektriske lastebiler i 2019, og har levert elektriske kjøretøy til kunder i Europa, Nord-Amerika og Australia. Volvo har som målsetning at halvparten av lastebilsalget skal være elektrisk innen 2030, og selskapet skal starte produksjonene av de tunge helelektriske modellene Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX til høsten.

Voksende ordrebok

Ifølge Volvo har Volvo Trucks per januar registrert flest elektriske lastebiler i det norske markedet.

– Så langt har tilbakemeldingene fra de norske kundene vært gode og vi har kommet godt i gang i 2022. Vi har en god og sterkt voksende ordrebok, og kundene gir tydelige signaler om at de er med på det grønne skiftet i vår bransje, sier Karstein Ahlin, administrerende direktør i Volvo Norge AS.

Om Volvos elektriske lastebiler:

  • Volvo Trucks har fem helelektriske lastebilmodeller (seks inkludert Volvo VNR for det nordamerikanske markedet).
  • Volvo FH, FM og FMX Electric er tunge lastebiler med totalvekt opptil 44 tonn. De er i salg i Europa og produksjon starter i andre halvår 2022.
  • Serieproduksjon av Volvo FL og FE Electric for bydistribusjon og avfallshåndtering startet i 2019 i Europa.
  • Produksjon av Volvo VNR Electric for Nord-Amerika startet i 2021.