Engcon etablert i Sør-Korea

Tiltrotatorprodusenten Engcon etablerte seg nylig i Sør-Korea under navnet Engcon Korea Ltd, som vil ha egne salgs- og ettermarkedsmedarbeidere samt et nettverk av forhandlere og servicepartnere.

Den offisielle åpningen av selskapet fant sted under Koreas største maskinmesse, der det var representanter både fra lokalkontoret og det svenske hovedkontoret.

De siste årene har Engcon satt stadig flere nåler på verdenskartet, og strategien med å etablere egen virksomhet i store deler av Europa, Nord-Amerika og nå Asia, gir selskapet et enda bredere fundament å stå på. Det koreanske selskapet Engcon Korea Ltd etableres med kontor og eget lager i Cheonan. Personalet består av en salgssjef, selgere, lagermedarbeidere samt teknikere, og i tillegg selges Engcons produkter via gravemaskinprodusentene Doosan og Hyundai.

Annonse

– Målet er å øke salget på markeder utenfor Norden der markedet for tiltrotatorer begynner å bli mettet og der vi bare kan ta noen prosent markedsandeler fra konkurrentene, sier Krister Blomgren, adm. dir. for Engcon-konsernet.

Stort potensial

Det siste årsregnskapet viste at Engcon hadde en omsetning på ca. 1,2 milliarder svenske kroner og en ytterligere økt fortjenestemargin. Når det gjelder det videre salget, ser ikke Krister Blomgren noe tak på hvor stort selskapet kan bli.

– Nei, vi har egentlig bare startet reisen på de ikke-nordiske markedene. Ifølge egne prognoser vil vi i løpet av de neste ti årene omsette mer på de asiatiske og nordamerikanske markedene enn i hele Europa. Det er svimlende å tenke på potensialet vi har, sier Blomgren.

Den offisielle åpningen av Engcon Korea fant nylig sted under Koreas største maskinmesse, Conex Korea. (Foto: Engcon).

Den offisielle åpningen av Engcon Korea fant nylig sted under Koreas største maskinmesse, Conex Korea, der selskapet hadde egen stand og gjennomførte demonstrasjoner sammen med Doosan og Hyundai. Bemanningen bestod av medarbeidere fra Engcon Korea, servicepartnere, referansekunder samt representanter fra det svenske hovedkontoret.

– Det var en utrolig bra messe med flere salg og mange potensielle kunder å følge opp. Det var dessuten gøy å se hvor godt den koreanske organisasjonen fungerte, sier Krister Blomgren.

– Målet vårt er å endre gravebransjen over hele verden, og det virket som de koreanske entreprenørene og gravemaskinførerne forstod at en tiltrotator gjør nettopp det, avslutter Blomgren.