Ny pumpe sluker skittent råvann og spytter småstein

Atlas Copco kommer ut med nye dreneringspumper. Helt nytt design gjør at de tåler mer av partikler og slipemidler i vannet. Skal gi «usedvanlig lang levetid». Se hvor store småstein nye Weda D70 kan tygge gjennom seg.

– Nye pumpeteknologien Wear Deflector betyr høy pålitelighet.

Det lover Atlas Copco i en pressemelding.

Annonse

Nå introduserer Atlas Copco Power Technique Nordic et nytt design på pumper, under navnet «Wear Deflector». Det skal gjøre pumpene sterke, mer pålitelige og ikke minst mer langvarige.

Samtidig introduseres også et nytt elektronisk verktøy som forenkler valg av pumpe.

Ny Atlas Copco Weda D70

Lanseringen skjer i forbindelse med den nye nedsenkbare dreneringspumpen WEDA D70.

– Wear Deflector er en innovativ hydraulisk design som gir høy pumpeeffektivitet. Pumpen blir holdbar med lang levetid selv under tøffe driftsforhold. Det resulterer i lave totale eierkostnader, lover Atlas Copco i pressemeldingen.

Mer spesifikt betyr dette at pumpen kan stå i sandbelastet vann måned etter måned, og beholde ytelsen i lange tider. Faste partikler i vann kan ellers føre til at løpehjul og andre slitedeler slites ut og må byttes ut for tidlig.

Den nye teknologiplattformen lanseres først på WEDA D70-pumpen og vil i fremtiden bli introdusert i hele WEDA D-serien.

– Med vår nye teknologiplattform setter vi en ny høy standard for pumpeytelse. Kundene kan være sikre på en robust og pålitelig pumpe som leverer gang på gang. Solid slipemiddel i vannet kan føre til at et løpehjul slites for tidlig. Med den nye innovative designen er pumpene usedvanlig langvarige, sier produktsjef Peter Olausson, i Atlas Copco Power Technique Nordic.

Grunnvann og råvann

Den elektriske nedsenkbare dreneringspumpen WEDA D70 er god på pumping av grunnvann og råvann i bygge- og industriområder, samt generell drenering.

Den pumper pålitelig vann med en tetthet på opptil 1100 kg / m³ og håndterer vann med faste stoffer opp til 7 mm i diameter.

Pumpen skal altså tåle å få partikler opptil 7 mm gjennom seg, ja. Det begynner å nærme seg småstein-størrelse.

I tillegg har WEDA dreneringspumper et godt forhold mellom effekt og vekt.

– Med en vekt på opptil 40 prosent lavere enn sammenlignbare produkter og med en kompakt design er WEDA dreneringspumper enkle å håndtere og flytte rundt på en arbeidsplass. De er laget av aluminium som gir styrke og utmerket korrosjonsbestandighet, sier produsenten.

Tetning i stål

Pumpene er også enkle å bruke og vedlikeholde. Takket være et spesielt tetningssystem av rustfritt stål, kan vedlikehold utføres på stedet. Flere funksjoner, inkludert grovkornede støtdempere og lett tilgjengelige kontrolloljeplugger, hjelper brukeren med å maksimere oppetiden ytterligere.

– Pumpene har også fordeler av en stor motor og kan kjøres tørre. Det gir pålitelig og robust drift. I tillegg er det et bredt nettverk av forhandlere og servicepunkter med reservedeler, sier produsenten i pressemeldingen.

Pumpekalkulator på nett

En kalkulator for beregning av størrelsen på nedsenkbare pumper lanseres nå på Atlas Copcos nettsted. Med tre enkle trinn kan pumpens ytelse beregnes raskt og en anbefaling for valg av pumpe gis. Se kalkulatoren her. 

– Dette verktøyet hjelper deg med å justere valg av pumpe riktig avhengig av behovet. Ved hjelp av dataene som er lagt inn, sammenligner kalkulatoren drenering av forskjellige modeller og finner riktig pumpe for jobben, sier Atlas Copco.