Gjør det enklere å transportere og oppbevare tiltrotatorer

Engcon lanserer et oppbevaringsstativ for tiltrotatoren, som vil kunne løse mange transport- og oppbevaringsutfordringer.

Innføringen av automatiske redskapsfester betyr at stadig flere gravemaskinførere velger å koble fra tiltrotatoren når de trenger ekstra grave- eller løftekraft.

Bør gjøre det, i alle fall…

Annonse

I disse situasjonene kan det hende man må transportere tiltrotatoren et stykke bort fra arbeidsområdet.

– Det er ikke alltid er ideelle grunnforhold akkurat der som arbeidet pågår, sier Engcon i en pressemelding.

Høres det kjent ut?

Stativ til tiltrotator

For å forenkle håndteringen av automatiske redskapsfester på ulike typer underlag, har Engcon utviklet et transport- og oppbevaringsstativ der føreren ganske enkelt parkerer tiltrotatoren.

– Siden vi introduserte det automatiske hurtigkoblingssystemet EC-Oil uten ekstra kostnad på våre maskinfester og overdelen på våre tiltrotatorer, har vi sett at stadig flere førere kobler tiltrotatoren av og på alt etter hvilken type arbeid de utfører, sier Martin Engström, produktsjef hos Engcon, i en pressemelding fra selskapet.

Enkelheten er nøkkelen

Stativet er konstruert i kraftig metall og kan utstyres med valgfri innfesting. Stativet er utformet for å kunne bæres med pallegafler, noe som gjør det enkelt f.eks. med en hjullaster, kompaktlaster eller truck å bære tiltrotatoren som er beskyttet og godt tilkoblet i det nedre redskapsfestet.

– Enkelheten med å kunne koble tiltrotatoren av eller på uten å måtte forlate førerhuset, gjør at føreren kan optimalisere maskinen basert på jobben som skal gjøres, på en enkel og smidig måte. Dessuten beskyttes de automatiske koblingene under tiltrotatoren når du parkerer den i transportstativet, sier Martin Engström.

Transport- og oppbevaringsstativet har målene 1200 x 800 mm, som er det samme som en Europall og som dermed også passer i pallestativer beregnet for disse.