Weels – totalleverandør av VA-anlegg med på laget til Ahlsell

Med Weels på laget tilbyr Ahlsell nå nøkkelklare vannkummer – i tillegg til Weels sin kundeservice i verdensklasse. (Annonsørinnhold for Ahlsell)

Denne artikkelen er en annonse for Ahlsell Norge AS. 

Rett ved E6 nord for Sarpsborg ligger de nye og fine lokalene til Weels Betong & Plast AS. Selskapet ble i 2020 kjøpt opp av Ahlsell – et samarbeid som har vist seg meget produktivt for begge parter.

Annonse

Weels har siden 1998 vært en anerkjent leverandør av VA-anlegg, med totalløsninger for vann, overvann og avløp i sortimentet.

Med Weels på laget tilbyr Ahlsell nå mellom annet nøkkelklare vannkummer til sine kunder – i tillegg til Weels sin kundeservice i verdensklasse.

Torbjørn Fadnes. Salgssjef i Weels.

Vi har tatt en prat med Torbjørn Fadnes, salgssjef i Weels Betong og Plast, om det nye livet som en del av Ahlsell.

– Ahlsell er en stor landsdekkende organisasjon, men det er likevel høyt under taket. Det er mulig å få fram en beslutning uten at den må gjennom hele byråkratiet. Da kommer vi oss raskere tilbake til kundene våre og kan hjelpe dem. I tillegg er Ahlsell fylt med veldig hyggelige og kompetente folk; det var også utrolig viktig for oss, åpner Torbjørn

Totalleverandør av infrastruktur for VA-bransjen

Weels Betong & Plast er en totalleverandør av infrastruktur til VA-bransjen og leverer alt som har å gjøre med vann, overvann og avløpsvann.

Renseanlegg, pumper, ventiler – og ikke minst betong- og plastkummer står klare på hyller, eller produseres raskt og effektivt – klar for levering neste dag om situasjonen krever det.

– Vi er veldig godt skolert og har levert nøkkelklare kummer på én dags varsel. Det er ikke noe vi sikter etter, men dersom situasjonen krever det stiller vi selvsagt opp, forsikrer Torbjørn.

Tidlig ute med dagens løsninger

Han forteller videre at Weels har levert nøkkelferdige vannkummer i over ti år og at han derfor humrer litt når han ser flere andre grossister nå annonsere at de leverer «nyheten» nøkkelferdige vannkummer.

– Det er først de to siste årene nøkkelferdige kummer har skutt ordentlig fart og blitt vanlig på markedet. Sånn sett har vi nok operert med et «nisjeprodukt» i ganske mange år. Med ti års erfaring på området tror jeg ikke det er mange som kan måle seg med kompetansen til våre ansatte, forteller Torbjørn.

Han forsikrer også at de mer enn gjerne skreddersyr rørinntakene i kummene sine.

Tilpasser betong etter behov

– Vi tilpasser stort sett alt av betong etter behov. Vi borrer alle slags hull – i alle retninger, høyder og dimensjoner. Ønsker du noen ekstra rørinntak, eller alle hullene på ene siden av kummen så fikser vi det.

Målet er montering i hele landet

Weels sitt gode navn og rykte i Østfoldregionen gjorde dem til en naturlig samarbeidspartner for Ahlsell, da vi ønsket å utvide tilstedeværelsen vår i området.

Morten Østebø, markedssjef VA i Ahlsell Norge.

— På sikt er målet at Weels skal montere nøkkelklare kummer for oss i hele landet. Kompetansen deres på dette med nøkkelklare kummer var på mange måter tungen på vektskåla for oss, forteller Morten Østebø, Markedssjef for VA hos Ahlsell.

Han har bare lovord å komme med, om både bedriften og det nye samarbeidet.

– Med dem på laget har vi noen som kan betong og montering av kummer, og så stiller vi med Norges beste logistikksystem. De leverer også kummer i henhold til VA-miljøblad nr. 112, som var veldig viktig for oss, fortsetter Morten.

– De har en enorm kompetanse i sine ansatte, som de bygger opp under med topp moderne utstyr og god logistikk. Alt ligger til rette for et veldig godt samarbeid.

Samme kunder i over 20 år

Morten poengterer også at Weels har en unik kundemasse, og at oppkjøpet gir dem tilgang til en del nye produkter og et litt bredere sortiment.

Torbjørn er like opptatt av kundene sine etter oppkjøpet som han alltid har vært.

— Du vet, en del av kundene vi har i dag var også de første kundene vi fikk da vi åpna dørene her for over tjue år siden. Det setter vi enormt stor pris på, forteller Torbjørn, før han deler noen tanker om hvordan Weels har greid å holde så godt på kundene sine:

— Vi er genuint opptatt av jobben vår, og har nok kundene en del mer i fokus enn mange andre. Sånn sett var vi en god «match» for Ahlsell. Vi så mange likheter i det å sette kunden først og i det å kunne levere kompetanse og være en sparringspartner for kundene våre.

”Du kan bruke ti år på å få en kunde, og du kan miste dem på ti sekunder. Vi har hatt kundene våre i 20 år – det er ikke en tilfeldighet.” Torbjørn Fadnes, salgssjef i Weels Betong & Plast AS

Full tro på fremtiden!

– Markedet har tatt veldig godt imot nyheten, og det er hyggelig å kjenne på. Vi har full tro på fremtiden, avslutter Torbjørn.

Morten Østebø i Ahlsell og er akkurat like positiv.

– Med Weels på laget har vi knyttet til oss en solid partner med ekspertkompetanse på nøkkelklare kummer – et felt vi mener bare blir viktigere for VA-segmentet. Vi i Ahlsell gleder oss til å vokse videre sammen med Weels Betong og Plast AS, sier Morten Østebø.