Nå kommer også Takeuchi ferdig klargjort for tiltrotator

Fra «plug-and-pray» til plug and play. Nå kommer den første Takeuchi gravemaskinen ferdig klargjort for Engcon tiltrotatorer. Flere skal det bli. Levering av nye maskiner går fortere.

Det framgår av en pressemelding fra Engcon.

Den japanske gravemaskinprodusenten Takeuchi er en av verdens ledende produsenter av gravemaskiner opp til 14 tonn. Merket er tilgjengelig gjennom to importører i Norge. Nå har maskinprodusenten gått sammen med Engcon for å korte ned leveringstid på nye maskiner hos forhandlere.

Annonse

Engcon Ready

Nå kommer nemlig et «Engcon Ready»-alternativ for på Takeuhcis ti tonns hjulgraver TB295W. Dette er startskuddet for et utvidet samarbeid mellom Takeuchi og Engcon. Målet er å tilby fabrikkmonterte og integrerte løsninger på flere maskiner.

Engcons tiltrotator, intelligente styresystem og automatiske maskinfester effektiviserer også mindre gravemaskiner. I

– Interessen for disse produktene er større enn noensinne. Samtidig som interessen og etterspørselen etter Engcon-produkter går opp, øker også etterspørselen etter kortere leveringstider. Å redusere tiden hos forhandleren og gi kunden tilgang til maskinen så raskt som mulig, blir stadig viktigere i tider som disse. Hver dag har en pris, sier Engcon.

Det utviklede Engcon Ready-alternativet for TB295W er resultatet av et samarbeid mellom Engcon og Takeuchi for å muliggjøre plug and play-installasjoner. Det vil gjøre installasjon av Engcon tiltrotator og styring til denne enklere og mindre tidkrevende, til fordel for kundene som verker etter å få den nye maskinen ut i arbeid.

Først på titonner

Takeuchi TB295W, ti tonns hjulgraver. Her med Engcon tilt. (Foto: Engcon)

Innføringen av fabrikkalternativet Engcon Ready er første trinn i et utvidet samarbeid med Takeuchi, der målet er å tilby fabrikkmonterte og integrerte løsninger.

– TB295W er den første maskinen som har Engcon Ready som fabrikkalternativ. Et godt valg, da vi ser at den ofte utstyres med en Engcon tiltrotator på mange markeder, sier Fredrik Eklind i Engcon Control Systems.

Eklind forklarer i pressemeldingen at fabrikkmonteringen av Engcons proporsjonale styresystem, ergonomiske styrespaker og låsesystem for sikre redskapsbytter, reduserer tiden det tar å gjøre maskinen klar hos forhandleren.

– Det eneste som mangler for at konfigurasjonen skal være komplett når maskinen kommer til forhandlerens verksted, er Engcons maskinfeste og tiltrotator, sier Fredrik Eklind.

Fullt integrert løsning

I tillegg til fordelene med raskere levering, gir en fabrikkmontert løsning kunden ekstra fordeler. Sammenlignet med den tradisjonelle løsningen – der forhandleren installerer – er det fabrikklare Engcon Ready-alternativet en fullt integrert løsning der Engcon-styresystemets komponenter er integrert som en del av maskinen.

Engcon Ready-alternativet for TB295W innebærer at maskinen leveres med Takeuchi-merkede Engcon-styrespaker, maskintilpasset kabelgjennomføring og en hydraulisk låseløsning som er tilpasset for Engcons helautomatiske maskinfester. Det kobler redskaper, hydraulikk og elektronikk uten at føreren trenger å forlate førerhuset.

Alt er dessuten spesialutviklet i samarbeid med Takeuchi, montert på Takeuchi Nagano-fabrikken i Japan og inngår i samme fabrikkgaranti som resten av maskinen.

Produksjonen av TB295W med Engcon Ready-alternativet startet i august 2021. De første enhetene er straks klare for levering i utvalgte markeder i Europa. Deretter vil de bli lansert globalt.

– Samarbeidet med Takeuchi gir fordeler til alle involverte og gjør det mulig for kundene å oppleve harmonien som skapes av Takeuchi TB295W og sortimentet av kompatible Engcon-produkter, styresystemer, tiltrotatorer og automatiske maskinfester, sier Fredrik Eklind.