Kraftpakke som løser oppgavene – Brokk rivningsrobot

Den er ikke større enn 6-8 tonns graver. Men den gjør vei i vellinga som en 16-17 tonner. Brokk rivningsroboter er superkompakte kraftpakker, med en enorm kapasitet i forhold til størrelsen. Her ser du hvorfor den er kjærkommen under den gamle amerikanske ambassaden i Oslo.

Helt tilbake til midten av 70-tallet har Brokk produktene vært elektrifiserte. Sett i lyset av dagens situasjon var Brokk årevis forut for sin tid.

Brokk leveres i mange størrelser og kan tilpasses med diverse utstyr til de fleste oppdrag, små som store.

Annonse

De er kompakte, med en enorm kapasitet i forhold til størrelsen.

Trange og krevende situasjoner

Innen oktober er omkring 16 000 kubikk fjell tatt ut, mens bygget står på pæler.

Et komplisert prosjekt under den gamle amerikanske ambassaden i Oslo.

Med vekt fra 500 til 11 400kg, er det lett å forstå at disse maskinen gir fleksibilitet i de trange og krevende situasjoner den er tiltenkt.

Vi har besøkt Øst Riv AS for å se på de fordelene Brokk har gitt dem i det arbeidet de står i akkurat nå.

Øst Riv har siden høsten 2020 jobbet seg ti meter ned under den gamle amerikanske ambassaden. Her har de snart tatt ut omkring 16 000 kubikk fjell mens bygget i sin helhet står på midlertidig stålkonstruksjoner.

Prosjektet er spektakulært og svært teknisk krevende.

– Arbeidet er meget krevende. Uten Brokk 800-en hadde det vært svært krevende. En lignende jobb i denne størrelsesorden har knapt blitt gjort i Norge før, sier prosjektleder Ole Tobias Sundstøl som er prosjektleder.

Pigger fjell med Brokk 800 og BHB 1200 pigghammer

Operatørene Vadim (t.v.) og Bartek på Øst-Riv AS sin Brokk 800

Brokk 800.

Kombinasjonen Brokk 800 og pigghammeren BHB 1200 er en kraftpakke som løser de oppgavene som kreves i fjellet under den gamle ambassaden.

Sundstøl sier at Øst Riv trolig er ferdig med fjelluttaket i løpet av oktober i år.

– Skulle man erstatte Brokken med en vanlig gravemaskin, ville vi trolig endt opp på en 16-17 tonner. Dette ville ikke fått plass her ned, sier han.

Det er blitt levert 300-400 Brokk maskiner i Norge. Potensialet er nok mye større. Når man ser hva den kan utføre, er det bare fantasien som setter begrensningen.

Pigge bad i 10. etasje

Det å kunne utføre rivning i trange kjellere eller og pigge opp et bad i 10 etasje, er disse maskinene et perfekt redskap. Å komme oppover i etasjene ikke noe problem.

Enten bruker du heisen, eller så tar du trappa.

Tre av modellene leveres også i dieselversjoner. Dette gjør det mer fleksibelt der det ikke er strøm å få. Maskinen går på nettstrøm, så ladeproblematikken av maskinene bortfaller og du kan produsere så lenge kontakten står i veggen. Nettstrøm gir og enormt mye mer kraft enn batteristrøm.

Mer informasjon

Opp til tiende etasje? Ingen problem. Enten tar du heisen, eller så tar du trappa!

Gå gjerne inn på www.brokk.no for å studere videre.

Med tilleggsutstyr fra Darda (som eies av Brokk AB) blir fleksibiliteten enda større. Dette utstyret er skreddersydd til de ulike Brokk modellen. Dette gjør Brokkmodellene attraktive i mange krevende miljøer. Se www.darda.no for mer info.