Sisu – bærekraftige belter til tung skogskjøring

Lilleseth Kjetting AS spisser sin satsing på skogskjøring. Lanserer splitter nye OFA Sisu belter til skogsmaskiner. Godt grep på alle underlag, og skånsomme mot dekk og skogsbunn. Bærekraftige er de også – i ordets mest bokstavelige forstand.

– Beltene er utviklet for og tilpasset til krevende norske forhold.

Det sier Lilleseth Kjetting AS i en pressemelding der de presenterer OFA Sisu. Dette er en serie splitter nye belter OFA har laget til skogsmaskiner.

Annonse

Lilleseth har produsert og levert kjettinger på det Norske markedet siden 1947. Siden tidlig på 80-tallet vært selskapet vært eneimportør for OFA kjettinger i Norge.

Satser på skog

Lilleseth har foran denne sesongen kommet med flere produkter til bruk i skog. Disse splitter nye OFA Sisu skogsmaskinbeltene inngår i denne satsingen.

– OFA Sisu er et allround belte godt egnet for krevende norsk terreng. Stålet i beltene er laget av Ovako i Sverige, og er svært slitesterkt. 50 mm høye brodder med 40×32 mm tverrsnitt hjelper til å gi suverent grep og stabilitet, sier Kjell-Åke Larsson. Han er produktspesialist på OFA kjetting og belter hos produsenten Nordic Traction AB.

Beltene er utviklet for krevende norske forhold. Erfaringer fra mer enn 70 års produksjon og utvikling av skogskjettinger vært avgjørende for satsingen på belter.

Bærekraftige belter

Bærekraft er et hett ord i de fleste sektorer nå for tiden, av gode grunner. Lilleseth Kjetting omtaler også disse nye Sisu beltene fra OFA som bærekraftige. Men da i ordets mest bokstavelige forstand.

– Bærekraft har vært sentralt i utviklingen av beltene. Beltene har unik bæreevne. De har godt grep i alle forhold. Inkludert på bløt mark, snø og is. De kraftige belteplatene er sterkere enn motsvarende produkter på markedet. Beltene passer også godt på tyngre lassbærere, sier Lilleseth.

Ikke bare bærer de godt. Gripeevnen fremholdes som ekstraordinær, og gir gode muligheter for bedre fremkommelighet i skogen. Skånsomme er de også. Både mot underlaget og mot dekkene på maskinen.

Stål og størrelse

Beltene er produsert i borlegert stål med høy kvalitet og har et 28 mm lenkesystem. Produksjonen foregår i Skottland.

– Det skjer hos et av de beste kompetansemiljøene innen belteproduksjon i verden. Da OFA belter ble utviklet var det følgende kriterier som skulle innfris: Økt maskinstabilitet, redusert utsipp, beskyttelse av grunnen og dekkbeskyttelse, sier Lilleseth Kjetting AS i pressemeldingen.

OFA Belter leveres til disse dimensjonene:

  • 710/40-24.5
  • 710/45-26.5
  • 750/55-26.5
  • 780/50-28.5 FKF2-dekk.