Gjert Ingebrigtsen: Logistikken i Ahlsell er i verdensklasse – som sønnene mine

Gjert Ingebrigtsen har trent sine tre sønner, Henrik, Filip og Jakob til verdenseliten i mellom- og langdistanseløp i friidrett. Alle tre guttene har blant annet tatt EM-gull mens han har hatt stilling som sjef for logistikkplanlegging i Ahlsell Norge AS. God logistikk er noe Gjert er opptatt av og har jobbet med i Ahlsell i over 30 år.

Ahlsell har en sentralisert logistikkmodell med sentrallager ved Gardermoen. I tillegg finnes det nærmere 40 butikker som har det aller meste håndverkere og entreprenører trenger i det daglige arbeidet.

— Sentrallageret på Gardermoen er navet i vår virksomhet. Her har vi produksjon fra kl. 07.00 om morgenen til kl. 23.00 på kvelden – og her jobber det over 200 motiverte medarbeidere. Dette muliggjør et stort og helt unikt sortiment på over 52.000 varenummer. Vi har det aller meste proffen trenger i sitt daglige arbeid, sier Gjert Ingebrigtsen, som er logistikkplanlegger i Ahlsell Norge.

Annonse

Rask levering – overalt

Produksjonsanlegget til Ahlsell dekker en flate på 100.000 m², med 55.000 pallelokasjoner og et høyteknologisk plukkanlegg med 57.000 lokasjoner. Med plukkteknologi i verdensklasse, samt en vaktordning som er tilgjengelig 24/7 om noe skulle haste, leverer vi produkter de fleste steder i Norge – dagen etter ordren er mottatt.

Det verdsettes stort av samtlige kunder. Ahlsells brede sortiment og logistikkløsninger i toppklasse er mye av årsaken til at selskaper velger oss som leverandør.

Vareflyt

Hovedprinsippet er at alle kundeordre plukkes og pakkes på sentrallageret på Gardermoen samme dag som ordren hos oss registreres, for deretter å bli distribuert videre til godsterminaler rundt i hele landet.

— Totalt har vi 184 kjøreruter som dekker hele Norge. Daglig produseres det over 6.000 ordrer og 17.000 ordrelinjer, forteller Ingebrigtsen.

Bærekraft i alt vi gjør

Ahlsell er medlem av Grønt Punkt, og sentrallageret på Gardermoen har en sorteringsgrad på over 90 prosent. I Ahlsell står bærekraft i sentrum for alt vi gjør.

I tillegg til å sette søkelys på bærekraft på vårt sentrallager og i våre butikker, har vi også rettet blikket mot bærekraft sammen med våre transportører. Vi jobber blant annet med økt bruk av jernbane, økt bruk av større kjøretøy for å få en bedre utnyttelsesgrad, økt bruk av biogass og HVO, elektrisk by-distribusjon, optimalisering av bil-materiell – EURO 6 standard på alle biler. Dette gjør at vi vil bli en sterk bidragsyter til å redusere CO2-fotavtrykket betydelig.

Vi er også sertifisert i henhold til ISO 9001 og 14001 – og snart kommer også de første store hel-elektriske lastebilene. Det gleder vi oss til!