Fire fordeler med bruk av utstyrskontroll for anleggsutstyr

Et økende antall produsenter har telematikkløsninger som standard på sine maskiner. Det finnes en rekke aktører som tilbyr sporing. Hva er egentlig fordelene med bruk av telematikk for deg som jobber i anleggsbransjen?

Du som bedriftseier kan dra mange fordeler ved bruk av sporing, som økt produktivitet og reduserte driftskostnader.

Her er de fire største fordelene ved bruk av telematikk til å overvåke og kontrollere tunge maskiner.

Annonse

1. Vedlikehold og reparasjoner

Ved å måle brukstimer kan du planlegge og utføre vedlikehold og reparasjoner. Nøyaktig sporing av timer brukt på de ulike utgangene gjør det enkelt å sikre at utstyr ikke blir tatt ut av drift for tidlig eller for sent for nødvendig vedlikehold.

Ved å utføre service når maskinen faktisk trenger det kan du bidra til at maskinens levetid øker med 1-3 år. Med vårt varslingssytem går du ikke glipp av neste service slik at alle garantier blir overholdt. Legg inn notater og tid for kommende vedlikehold på hver enkelt maskin for god og fullstendig oversikt.

2. Økt sikkerhet

Med GPS-sporing og geofence kan du bli varslet i det øyeblikket utstyret ditt forlater et angitt område. Tjenesten fungerer som et digitalt gjerde, som kan indikere at noen prøver å stikke av med utstyret ditt.

Med GPS kan du få rapporter over hvilke enheter som befinner seg på ett angitt område, spore samt søke etter og finne utstyret med mobilen – med andre ord full oversikt i ett og samme kart.

3. Lavere forsikringspremier

Noen forsikringsleverandører vil redusere egenandeler eller gi rabatter hvis utstyret har GPS-sporing med en varslingsfunksjon installert.  ABAX Equipment Control er en FG-godkjent tjeneste for sporing og gjenfinning, med 12 timer leting inkludert i avtalen. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap for eventuelle rabatter.

4. Økt produktivitet

Ved å ha en bedre forståelse av hvordan, når og hvor anleggsutstyret ditt brukes, kan du øke produktiviten. Over- eller underbruk av utstyr kan løses ved hjelp av data. ABAX Ustyrskontroll gir deg full oversikt over hvor mye hver enkelt maskin brukes, slik at du kan fordele maskinene bedre mellom de ulike prosjektene dine.

Kontaktperson i ABAX er Ola Stormoen. Telefon 94826380 eller epost ola.stormoen@abax.no.

Kanskje du har en gravemaskin stående ubrukt på et prosjekt i flere uker, som kan benyttes mer effektivt et annet sted? Eller har du kanskje for lite maskiner på et annet prosjekt, og operatørene dine overbelaster maskinene dine for å være i rute?

Vil du lære mer om utstyrskontroll og hvilke fordeler det kan gi deg?  Kontakt meg!

Produktspesialist Ola Stormoen. Telefon 94826380 eller epost: ola.stormoen@abax.no.