Ny sjef i VBG Norge: Kjetil Håkonsen

Hans Otto Westli (65) gir seg etter 20 år som sjef for VBG i Norge. Kjetil Håkonsen (52) overtar.

Etter 20 år i sjefsstolen går daglig leder Hans Otto Westli (65) av i VBG Group Sales i Norge. Han overlater roret til en med nesten like lang fartstid, Kjetil Håkonsen (52).

Endringen trådte i kraft fra års-skiftet, opplyser VBG Norge i en pressemelding.

Annonse

Driver trygt videre

– Jeg går over i pensjonistenes rekker til påske, men vil selvsagt stå til disposisjon for Kjetil ved behov. Jeg er helt trygg på at han driver dette videre i god stil, sier Hans Otto Westli i pressemeldingen.

Han har vært godt synlig i bransjen, både gjennom VBG, men også som mangeårig formann i Påbyggergruppen i Norsk Industri.

Ny-sjefen Kjetil var en av de første Hans Otto ansatte da han tok over lederrollen for 20 år siden. Han kommer nå fra stillingen som teknisk salgskonsulent, og får tittelen Business Unit Manager i VBG Group Sales i Norge.

Det er en del av VBG Truck Equipment, en av tre divisjoner i VBG Group.

Oppgave: Høy kompetanse

– Jeg gleder meg til de nye oppgavene. Vi er en flott sammensveiset gjeng her. Det skal ansettes en ny etter meg, men ytterligere endringer er ikke på gang. Vi selger og representerer produkter til transportbransjen som er i verdensklasse og vi har en merkevare som bransjen vet hva står for. Vår oppgave i det norske markedet er å besitte høy faglig kompetanse på produktene, men også regelverk, bransjen, dens vilkår og tradisjoner. Da kan vi bistå våre norske kunder og sluttbrukere med produkter og tjenester av høy kvalitet, sier Håkonsen.

VBG er en systemleverandør for sammenkobling av bil og tilhenger, direkte til alle lastebilprodusenter og påbyggere i Europa. En stor andel av de hengerfester som selges på det norske markedet kommer ferdig montert på et nytt lastebilchassis.

– I Norge har vi produktansvaret med garantioppfølging og ikke minst forsyning av reservedeler. Både etter skader, men også etter slitasje. Hengerfestet og øv-rige system-komponenter er også underlagt PKK-forskriften, sier Håkonsen.

Hengerfester og auto-kjetting

Hengerfester, trekkbjelkesystemer, tilhengerdrag og underkjøringshindere, står for om lag 75-80 prosent av VBGs omsetning i Norge. I tillegg har VBG produktet Onspot, en automatisk kjettingløsning til tunge kjøretøy ned til store varebiler med bakhjulsdrift. Også Ringfeder er i porteføljen, og er rettet i hovedsak mot ettermarkedet.

I 2021 kan VBG markere 70 års drift, det kommer nye regler for underkjøringshindere og sist, men ikke minst, vi har vesentlige pro-duktnyheter på gang. Men det må vi få komme tilbake til, avslutter Kjell Håkon-sen, ny leder av VBG Group Sales i Norge.