Fabrikkmontert automatisk HK-feste

Steelwrist og Volvo CE utvider samarbeidet. Tilbyr nå fabrikkmontert SQ automatiske HK-fester på gravemaskiner.

– Steelwrist og Volvo CE fortsetter samarbeidet som startet for mer en 10 år siden. Da ble Steelwrist den foretrukne leverandøren av fabrikkmontert tiltrotator og Hk-fester på Volvo gravemaskiner.

Det sier Steelwrist i en ubeskjeden pressemelding.

Annonse

Steelwrist er den eneste leverandøren av redskapsfester og tilt Volvo har levert fabrikkmontert. Til nå med standard S-redskapsfeste.

Eiere og førere av gravemaskiner vil gjerne være effektive. Enkelt er ofte effektivt. Ikke minst når man skal bytte redskap.

Automatisk HK-feste

Automatiske HK-fester står på manges ønskeliste, og leveres nå i ulike varianter fra flere merker. Også Steelwrist, som kaller sitt system for SQ.

Nå kan de som kjøper en Volvo graver på hjul eller belter velge å få den utstyrt med SQ automatisk HK-feste allerede på fabrikken.

– Etterspørselen etter helautomatiske HK-fester for gravemaskiner fortsetter å øke raskt har Volvo CE nå ekspandert tilbudet med Steelwrist SQ automatisk tilkoblingssystem Hk fester direkte fra fabrikk for både beltegravere og hjulgravere mellom 13 og 35 tonn. Denne lanseringen inkluderer også redskapsadaptere i matchende størrelser, opplyser Steelwrist i en pressemelding.

Steelwrist SQ automatisk redskapsfeste

Med helautomatisk SQ hurtigkobling kan maskinfører effektivt bytte mellom tiltrotator og redskaper – hydrauliske eller mekaniske – uten å forlate hytta.

– Takket være det fantastiske samarbeidet med Steelwrist i gjennom mange år har vi kunnet følge den siste teknologiutviklingen på redskaper til gravemaskin. Nøkkelen til suksessen var at forberedelser og installasjon på fabrikk ble gjort på bakgrunn av tilbakemeldinger fra kunder. Med denne forpliktelsene fra begge parter kan vi nå tilby en konsistent installasjon av Steelwrist symmetriske Hk-fester og tiltrotatorer fra X04 til X32 til gravemaskinene. Nå også med den automatiske SQ-varianten, sier Christian Berling i pressemeldingen.

Han er Volvo CE Produktsjef for gravemaskinredskaper.

Dette tilbudet om fabrikkmontert helautomatisk redskapsfeste er Steelwrist altså alene om.

Enklere klargjøring med Smart Connect

I tillegg er Steelwrist – sammen med de øvrige kjente leverandørene av redskapsfester og tilter – også med på mulighetene som ligger i den nylig oppgraderte Smart Connect-plattformen hos Volvo.

Denne innebærer at Volvo gravere med det nye styresystemet er klargjort for tilt og redskapsfeste fra fabrikk. Uansett merke på tilt og redskapsfeste skal det kunne opereres i maskinens eget system – og vises med riktige farger på displayet i Dig Assist.

Dette gjør det blant annet enklere å velge tilt og redskapsfeste, ved at klargjøring og montering av maskin før utlevering blir enklere. I første omgang gjelder dette oppgraderte Volvo EC250E og EC300E.