Bilvekt for nullføre – varmekabel i fundamenter

Den nye vekta på denne entreprenørens anlegg er bygget for kalde vinterdager. Det er den første i sitt slag med varmekabler støpt inn fundamentene. – Driftssikkert og enkelt renhold. Spesielt når det svinger rundt null grader, sier driftssjefen.

NEBBENES: Anlegg Øst Entreprenør AS har vært ute en vinterdag før.

Men nå for tiden kan det godt være mange dager med mildvær og nullføre mellom de kalde dagene mange steder i landet. Inkludert på Østlandet.

Annonse

Scaleit AS installerte i fjor en ny bilvekt på masseanlegget til Anlegg Øst Entreprenør AS. Det ligger like ved E6 på Nebbenes i Eidsvoll, et stykke nord for Gardermoen.

– I år har vi for første gang levert en bilvekt hvor varmekabler ble støpt inn i fundamentene. Dette har vært et spennende prosjekt som vi har gjort i samarbeid med kunden, sier salgs- og markedskoordinator Anita Bjerke i vektleverandøren Scaleit AS.

Varme i bilvekt

Vanligvis leverer selskapet bilvekter med varmestaver. I enkelte tilfeller kan blandingen av søle, snø, sørpe, vann, is og skitt være en stor utfordring nå temperaturen svinger til begge sider av nullpunktet.

Til å hanskes med den utfordringen ønsket Anlegg Øst Entreprenør AS her derfor å få støpt varmekabler inn i fundamentet.

– Vi håper på en stabil og driftssikker løsning for oppvarming rundt veiecellene. Vi tror oppvarmede fundamenter vil forenkler renhold og ettersyn når temperaturen svinger rundt null grader. Foreløpig har det fungert som forutsatt, sier driftssjef Erlend Lanckmans i Anlegg Øst Entreprenør AS.