Ahlsell kjøper Weels i Østfold

Ahlsell Norge AS har kjøpt VA-produsenten Weels Betong & Plast AS i Råde, Østfold. Eller Viken, da.

– Weels Betong & Plast AS har siden 1998 vært en anerkjent leverandør av VA-anlegg innen både betong og plastrør.

Det opplyser Ahlsell Norge i en pressemelding, i forbindelse med at grossistkjempen når har kjøpt opp den reginale VA-produsenten i det sørøstre hjørnet av Viken fylke.

Annonse

Selskapet omsetter om lag 55 millioner kroner i året, med ti 10 ansatte. Selskapet er lokalisert i Råde, og forsyner kunder innenfor flere bransjer i nedre Viken.

Vil tilføre kunnskap og relasjoner

For Ahlsell-sjef Rune Flengsrud er det først og fremst selskapets markedsposisjon og Weels-medarbeidernes kompetanse som gjør dette til et riktig grep for Ahlsells VA-satsing i regionen.

– Weels Betong & Plast sin styrke ligger i at de selger hele løsninger til kundene, og blir oppfattet som en god samarbeidspartner for sine kunder. Dette passer godt inn i Ahlsells forretningsmodell. Selskapet vil tilføre oss kunnskap om betong og montering, i tillegg til gi oss store muligheter med kunderelasjonene de sitter med i dag, sier Flengsrud.

Sterkere på VA

– Vi har kunder i Østfold og omegn som har ønsket seg et sterkere Ahlsell på VA. Nå har vi lyttet til dem, sier Therese Bjelde. Hun er divisjonsdirektør for VA og Industri & Bygg i Ahlsell.

Ahlsell definerte fjor om å styrke seg i nedre Viken regionen. Med Weels Betong & Plast mener grossisten de vil få en sterkere tilstedeværelse. Ahlsells avdelinger i Fredrikstad og Moss fortsetter som tidligere. Og selv om Weels nå blir en del av et større internasjonalt selskap, understreker Bjelde at kundene ikke vil merke noe forskjell fra i dag til i morgen.

– Alle de ansatte er med videre. Weels Betong & Plast er et godt drevet selskap som vil fortsette å være en god samarbeidspartner for kundene, sier hun.

Selve oppkjøpet forventes å ha en marginal positiv påvirkning på Ahlsell sitt resultat. Transaksjonen omhandler kjøp av alle aksjene i Weels Betong & Plast AS.