Ny anleggsgartnerhall på Stend vgs.

Fredag 2. oktober ble den nye anleggsgartnerhallen på Stend videregående skole i Bergen offisielt åpnet.

Fra skolestart i høst, ble Vg2 Anleggsgartner en del av studietilbudet ved Stend videregående skole i Bergen. Studietilbudet ble flyttet fra Voss videregående skole, der det viste seg å være utfordrende å få nok søkere til linjen.

I forbindelse med at anleggsgartnerutdanningen ble flyttet til Stend, ble det også bestemt at det skulle bygges en egen anleggsgartnerhall på skolen. Hallen skal være med å sikre skolen oppdaterte og hensiktsmessige undervisningslokaler, ikke minst på vinterstid. Fredag 2. oktober ble altså den nye hallen offisielt åpnet, med både elever, lærere og representanter fra bransjen til stede.

Annonse

Stend videregående skole ligger i bydel Fana i Bergen. (Bildet er hentet fra skolens nettsider).

Lang prosess

– For oss er dette langt mer enn en hall. Det er på mange måter det synlige beviset på at den innsatsen som er lagt ned gjennom så mange år endelig har båret frukter, uttaler rektor Magnus Vaktskjold ved Stend vgs.

Magnus Vaktskjold, rektor ved Stend videregående skole, var svært fornøyd med åpningen. (Foto: Stian Eikevik, OKAB).

– Bransjen tok kontakt med skolen allerede på begynnelsen av 2000-tallet, fordi man ønsket å få lokalisert anleggsgartnerutdanning i Bergen, noe vi naturligvis var positive til. Siden den gang har bransjen, sammen med opplæringskontoret, gjort en kjempejobb. Motivasjon har hele tiden vært rekruttering til faget og det å kunne tilby best mulig opplæring.

– Det har vært oppturer og nedturer underveis, men nå er vi endelig her. Det ble dermed en dobbelt feiring i dag; både fordi studietilbudet har blitt flyttet hit til Stend, og fordi hallen har blitt bygd. Eiendomsavdelingen har fått opp bygget i rekordfart, og både skolen, de ansatte og de 25 elevene på Vg1 og Vg2 gleder oss alle til å ta hallen i bruk, sier en fornøyd rektor til Anleggsmaskinen.

Emil Gadolin, medlem av Fylkesutvalget i Vestland fylkeskommune, og tidligere leder for opplæringsutvalget, holdt tale under åpningen. (Foto: Stian Eikevik, OKAB).