Naboen går for fossilfri utleie

Dette er en av syv nye elektriske bomlifter hos utleieselskapet Naboen. De har ambisjoner om å drive fossilfri utleie innen 2030.

– Nye investeringer skal være i elektriske maskiner og fossilfritt utstyr, der det er mulig og forsvarlig å framskaffe slike.

Det sier konsernleder Nina Aasland i utleieselskapet Naboen AS.

Annonse

Selskapet forteller i en pressemelding om den siste anskaffelsen på tomta: Syv nye elektriske bomlifter av typen Manitou 200 ATJe.

Satser på miljøsaken

Tilbake i 2017 investerte selskapet i verdens tre første helelektriske 38 meters bomlifter. De vil med høstens store investering hos Manitou gjøre miljøsaken til en av selskapets store satsinger.

– Vi ønsker å gjøre det vi kan for å bidra til å nå FNs klimamål for 2030. Hele vår produksjon skal i tiden framover baseres på “grønne” og bærekraftige løsninger, sier Nina Aasland.

Alt innkjøpt utleieutstyr skal være elektrisk der det er mulig. Dessuten skal alle selskapets firmabiler være elektriske innen 2025.

Fossilfri – innen 2030

Trekkbiler og lastebiler skal være fossilfrie, men den ambisjonen er tidfestet først til 2030. Også bygningsmasse skal utformes for å ivareta en effektiv produksjon på en miljøvennlig og bærekraftig måte, opplyser selskapet.

– Vi skal bli Norges Beste Nabo! Det er vår visjon i absolutt alt vi gjør. Den håper vi skal drive oss inn i en fossilfri og samfunnsmessig lønnsom framtid, sier Aasland og Ølberg.

Liftprodusenten Manitou er godt fornøyd med Naboens ambisjoner. Der i gården har man innovasjon som en kjerneverdi.

– Flaggskipet i vår innovasjon er Oxygen-merket, maskiner med lavt eller null utslipp. Investeringen fra vår gode samarbeidspartner Naboen viser at vi beveger oss i riktig retning. Vi er veldig takknemlige for samarbeidet med drømmeteamet i Naboen. For tilliten og entusiasmen vi deler for å gjøre vår felles virksomhet mer bærekraftig og miljøvennlig, sier Alain Becque. Han er visepresident Global Fleet Sales i Manitou.