Hallingtreffet går digitalt

Korona-konsekvensene fortsetter. Nå blir også Hallingtreffet i januar digitalt. Arrangøren lover en annerledes konferanse med stor læringsverdi og ubegrenset takhøyde. Ja, og en innleid besserwisser med enkle svar på kompliserte spørsmål.

– Det blir Hallingtreff også i januar 2021, men en annerledes konferanse. Her blir det stor læringsverdi og gode muligheter for å trimme både talerør og smilemuskler.

Det løftet er møtelederne og rådgiverne Martina B. Svedahl og Borghild T. Folkedal sikker på at de vil innfri når de ønsker velkommen til Hallingtreff i januar.

Annonse

Det 24. Hallingtreffet i rekken, faktisk. Dette blir også det aller første heldigitale treffet. Det går av stabelen 12. januar. Nå gjenstår det noen praktiske detaljer før arrangørene åpner for påmelding mandag 2.november.

Ny deltakerrekord

Onsdag 15.januar i år reiste 300 deltakere hjem fra vannbransjedager i Hallingdal med en ryggsekk full av faglig og sosialt påfyll.

2021-utgaven blir dessverre uten den sosiale kontakten som har vært et av varemerkene for Hallingtreff.

Hallingtreff arrangeres av Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge, (RIN) og Scandinavian Society for Trenchless Technology, (SSTT). De håpet i det lengste å kunne invitere til fabrikkbesøk og faglig konferanse i god tradisjon. Det går ikke.

De vil i stedet legge ressurser i et skikkelig, digitalt fagtreff.

– Tilnærmet fritt for PowerPoint presentasjoner og foredragsholdere som er ukomfortable både med mikrofoner og kameraer, lover arrangøren i en pressemelding.

På dypt vann

Hallingtreff 2021 har som tema «På dypt vann», og skal gjenspeile en viktig del av innholdet.

I totalt fem «skoletimer» – med gode friminutt mellom hver av timene – blir det et dypdykk i aktuelle temaer.

– Både for ledningseiere, rådgivere, entreprenører, leverandører og ikke minst praktikerne ute på de mange ulike prosjektene innen norsk og nordisk vannbransje, forteller salgs- og markedssjef Sverre Tragethon i Hallingplast.

Fabrikkbesøk

Hallingtreff 2021 vil starte opp med «fabrikkbesøk» ved Hallingplast, tradisjonen tro. Her vil alle deltakere bli tatt imot på direkten av daglig leder Steinar Tragethon og flere av hans medarbeidere.

– God kommunikasjon med bransjen er en del av Hallingplast sitt DNA. Her gjelder det også å vise fleksibilitet, og Å vite at det er en styrke. I takt med våre tradisjoner skal vi være en innovativ bedrift med nærhet til våre kunder. Det skal gjelde også når vi blir tvunget til å gjennomføre arrangementet digitalt, sier Steinar Tragethon.

Dermed kan det komme både nyheter og overraskelser under fabrikktimen, som innleder Hallingtreff 2021.

Møte med fagfolk på hjemmebane

Mye av programmet for konferansen var allerede spikret før sommerferien.

Nå har programkomiteen med medlemmer fra alle de tre arrangørene valgt å tenke helt nytt. Rørinspeksjon Norge og SSTT vil stå ansvarlig for hver sin «skoletime». Der skal de gjøre sine dykk under bakken. Konferansedeltakerne får innføring i ulike problemstillinger og muligheten til å stille sine spørsmål på direkten.

– Det betyr at vi dropper den tradisjonelle foredragsformen. I stedet møter vi fagfolkene på egen hjemmebane. Vi skal de neste månedene ut i den virkelige verden og ta pulsen på vannbransjens utfordringer og løsninger, sier Martina B. Svedahl.

Besserwisser

Hun tror den kompakte konferansen vil gi et godt faglig utbytte gjennom sin innovative form og sitt innhold. Humor er også viktig.

– En meget allsidig besserwisser er allerede booket inn. Han har garantert enkle svar på kompliserte utfordringer, antyder rådgiveren fra Asplan Viak.

Programmet vil bli presentert i sin helhet i slutten av oktober. Konferanseavgiften vil også bli svært overkommelig både for medlemmer i RIN og SSTT, men også for alle andre som vil følge konferansen.

TEAMS blir den digitale plattformen for Hallingtreff 2021. Dette er en plattform mange er blitt godt kjent med det siste halvåret, og gir en sikker møteopplevelse med toveis kommunikasjon.

– Vi har alltid sagt at det skal være «høyt under taket» på Hallingtreff. Med årets digitale versjon er takhøyden nærmest borte, sier Borghild og Martina noe spøkefullt.