Klar til fossil- og utslippsfrie byggeplasser

Oslo og andre byer stiller stadig strengere krav til fossil- og utslippsfrie byggeplasser. Atlas Copco har bærekraftige og grønne løsninger som møter kravene. Elektriske og fossilfrie kompressorer, for eksempel. Og et nytt system for energilagring. (Annonsørinnhold for Atlas Copco)

Det er snakk om miljøtilpasninger overalt i samfunnet, så også i byggenæringen. Oslo by, for eksempel.

Der går de foran med strengere krav til fossilfrie byggeplasser etter ny informasjon om høyere utslipp fra industrien enn forventet.

Annonse

Atlas Copco med grønnere produkter

Arbeidet med å redusere det økologiske fotavtrykket i Atlas Copco er ikke noe nytt. I flere tiår har de tilpasset produksjonen og gjort viktige teknologiske fremskritt innen F&U.

Dette øker maskinens energieffektivitet, med reduserte kostnader og CO2-utslipp som et resultat. Overgangen til grønnere produkter er nødvendig.

Når mange mennesker sammen tar smartere valg, skjer det en endring.

Kjøpere og brukere har flere muligheter for å redusere fotavtrykket, her går vi gjennom variantene.

Elektrisk kompressor og ZenergiZe batteri

Hvis det er strøm på arbeidsplassen, er det det beste alternativet, helt uten lokale utslipp, lavere støynivå og høyere energieffektivitet sammenlignet med en dieselmotor.

I tillegg er driftskostnadene lave.

ZenergiZe

Atlas Copco tilbyr et komplett utvalg av elektriske mobile kompressorer og har nylig lansert et energilagringssystem, kalt ZenergiZe, basert på litiumionteknologi.

Kutt 90 prosent CO2 med HVO

HVO er hydrogenert vegetabilsk olje, dvs. laget av fornybare råvarer. Den produserer opptil 90 prosent lavere CO2, sammenlignet med fossil diesel.

(5 M3/min) kompressor, har vi redusert drivstofforbruket med 22 prosent ,sammenlignet med tidligere utslippstrinn.

Hos Atlas Copco fungerer HVO på de fleste maskiner.

– Men ta kontakt med oss på forhånd. For å være helt sikker, understreker salgssjef Jon-Andreas Ellefsen.

Motorer og utslippsklassifisering

Med økte krav til reduserte utslipp er motorene utviklet til et høyt teknologisk nivå. Steg 5, den tøffeste kategorien, rulles nå ut i Europa.

– Stage V krever mer sofistikerte innovasjoner for å nå de lave utslippsnivåene. Dette betyr at vi kan tilby maskiner med veldig lavt drivstofforbruk. For eksempel med vår XAS 88 sier Viktor Pihl.

Viktor Pihl

Han er produktsjef Atlas Copco Power Technique Nordic.

Vil du se endringen i driftskostnadene dine, hvis du bytter til strøm? Lag din egen beregning her.