Thorud rykker opp – Volvo Maskin trenger ny sjef

Gunnar Thorud rykker opp. Blir global visespresident for produktivitet i Volvo CE. Volvo Maskin starter jakten på ny sjef.

Det framgår av en pressemelding fra Volvo Maskin fredag.

Thorud overtok som administrerende direktør i Volvo Maskin AS i oktober 2016.

Annonse

– I løpet av de siste fire årene har han ledet implementeringen av det strategiske og operasjonelle forbedringsarbeidet. Målet har vært å skape nærhet mellom kunde og forhandler for å bli enda bedre til å møte kundenes behov. Tett samarbeid gjennom alle ledd, fra produktutvikling til fabrikk, via forhandler og ut til kunde har vært avgjørende i forbedringsarbeidet, sier Volvo Maskin i en pressemelding.

Totalmarkedet i Norge har i perioden 2016 – 2019 økt med 12 prosent i antall nye anleggsmaskiner.

Stor økning

Volvo Maskin AS har i samme periode økt sin omsetning med 34 prosent. Eller fra snaut 2,9 til over 2,8 milliarder målt i kroner. Volvo Maskin har samtidig beholdt sin posisjon som markedsleder, og hadde ved utgangen av 2019 en markedsandel på 31 prosent.

Det er tall som har blitt lagt merke til på nivåene over Volvo Maskin i Norge. Nå har Volvo Construction Equipment på internasjonalt konsernnivå slått kloa i ham. Thorud er ansatt som intet mindre enn Vice President Productivity Services.

Gunnar Thorud, adm. dir. Volvo Maskin AS, med en av de første Volvo-maskinene med kjennemerke. (Foto: MGF).

Gunnar Thorud, adm. dir. Volvo Maskin AS, med en av de første Volvo-maskinene med kjennemerke. (Foto: MGF).

– Jeg er stolt over resultatene vi som kollegaer i Volvo Maskin har skapt og de kulturendringene som var nødvendige for å klare dette. Jeg ser frem til å følge med på Volvo Maskin sin reise videre i forbedringsarbeidet. I min neste rolle vil jeg ha tett kontakt med forhandlernettverket å jobbe for at vi sammen videreutvikler Volvo til det beste for kundene, medarbeiderne og konsernet, også på globalt nivå.

Det sier Gunnar Thorud i pressemeldingen fra Volvo Maskin.

Sofistikerte løsninger

Teknologiutviklingen i anleggsmaskinbransjen er akselererende og mulighetene som ligger i ny teknologi åpner for mer sofistikerte løsninger til det beste for kunden.

Dette stiller høyere krav til både fabrikker og forhandlernettverket, som må tilpasse seg endringene raskere nå enn før.

– For Volvo Maskin vil uptime, connectivity og produktivitetstjenester være en viktig ingrediens i det videre forbedringsarbeidet, sies det.

Oversatt til et praktisk norsk betyr det vel omtrent at både maskiner og organisasjon skal være påkoblet, fungere best mulig og bidra til at eierne tjener penger med maskinene.

Samhandlingen mellom forhandler, kunde og produsent vil bli enda viktigere fremover for å utnytte disse mulighetene fullt ut.

Strategisk retning

– Volvo Maskin AS er vår største egeneide forhandler og en viktig samarbeidspartner for Volvo CE. Gunnars tydelige strategiske retning, engasjement og forståelse for viktigheten av samhandling og forbedringskultur har gitt veldig gode resultater.

Det sier Carl Slotte i den samme pressemeldingen. Han er Senior Vice President Volvo CE Europa, kun en stol eller to under øverste sjef.

Volvo Maskin AS har nå fått inn Val Ledden som ny styreleder. Også han har en presidentstilling i Volvo CE, som visepresident for forhandlerutvikling.

Gunnar Thorud vil sammen med Ledden være delaktig i rekrutteringen av ny administrerende direktør, og vil derfor i en periode være både sjef for Volvo Maskin i Norge og global visepresident.