Sikker og effektiv graving med nye Rototilt QuickChange

Den teknologiske utviklingen i entreprenørbransjen fortsetter. Driftssikkerhet, effektivitet, sikkerhet og ergonomi henger stadig mer sammen. Det nyeste eksempelet er lanseringen av neste generasjon helautomatisk hurtigkoblingssystem – Rototilt QuickChange™ – som introduserer nye og innovative fordeler for maskinfester, tiltrotatorer og redskap.

Artikkelen er en annonse for Rototilt.

– Jeg var skeptisk i starten, men denne forskjellen er som natt og dag, sier Matti Ainasoja på Lindbergs Last & Planering.

Annonse

Han har brukt Rototilt QuickChange™ i ett års tid.

Helautomatisk Rototilt QuickChange

Rototilt QuickChange. Helautomatisk redskapsfeste.

Det helautomatiske hurtigkoblingssystemet gir en stor effektivitetsøkning, siden gravemaskinføreren slipper å forlate førerhuset for å bytte mellom forskjellige hydrauliske redskaper.

Samtidig øker sikkerheten betydelig,siden ingen trenger å bevege seg rundt maskinen i forbindelse med redskapsbyttet.

Rototilt har også integrert sin sikkerhetslås SecureLock™ i det nye systemet, som eliminerer risikoen for at redskapen skal mistes eller pendle. Både testførere, som i det skjulte har fått prøve ut Rototilt QuickChange™, og kunder som nå investerer i den nye teknologien, ønsker systemet velkommen.

Høyere oljevolum

Systemet har opptil 50 prosent høyere hydraulikkvolumstrøm og betydelig lengre levetid enn tidligere generasjon. Sikkerhetslåsen SecureLock™ er også med,  sammen med andre nye og patentsøkte løsninger.

Rototilt QuickChange™ tydelig åpnet døren for bedre og mer bærekraftig effektivitet.

Den nye teknologien vil føre til reduserte kostnader og økte inntekter. Dessuten vekker ikke minst den forbedrede komforten for føreren oppmerksomhet hos de som har prøvd den:

Bør ikke prøve

– Det er en helt ny verden. En svært stabil hurtigkobling som betjenes automatisk fra førerhuset, slik at jeg slipper å gå ut av maskinen for å bytte redskap. De som aldri har planlagt å investere i denne teknologien, bør ikke prøve den, sier Johan Lindberg.

– ?

– Når du først prøver den, vil du ikke klare deg uten. Så bra er den, sier Lindberg med et smil.

Kollegaen Matti Ainasoja er enig med ham:

– Jeg er litt tradisjonell av meg. I starten var jeg ganske skeptisk. Men nå har jeg prøvd løsningen i et års tid, og følelsen er litt som når man nettopp har fått førerkortet. Friheten!

Sparer flere timer

I tillegg liker Ainasoja at han raskt kan sette bort tiltrotatoren og montere redskapen direkte på systemets maskinfeste.

– Da får jeg ekstra kraft når jeg for eksempel trenger en tannskuffe eller ripper, sier han.

Tidsaspektet er en annen fordel:

– Jeg sparer flere timer hver dag. Det viktigste er likevel ikke tiden. Det er at oppgaven blir utført sikkert og på riktig måte, forteller Robert Viklund i Viklunds Gräv AB.