Pipelife vant storkontrakt i Bangladesh

Ikke alt av næringsliv står stille, heldigvis. Pipelife Norge har vunnet en stor eksportkontrakt til en verdi av 170 millioner til Bangladesh. – Viktige infrastrukturprosjekter bør opprettholdes for å holde hjulene i samfunnet i gang både lokalt og globalt, sier Pipelife.

Pipelife Norge AS undertegnet fredag 20. mars en kontrakt for levering av store rør og deler i polyethylene (PE) til et kraftanlegg i Matarbari i Bangladesh.

Pipelifes eksportavdeling har jobbet intensivt med kontrakten som inkluderer design, engineering og produksjon av rør og deler.

Annonse

Fra Skjerkøya til Bangladesh

Arbeidet utføres ved Pipelifes fabrikk på Skjerkøya i Stathelle. Kontraktens verdi utgjør ca. 170 millioner kroner i dagens valuta.

Pipelife Norge skal levere 6,7 kilometer Ø2300 PE-rør til Bangladesh. Produksjonen er i gang.

Leveransen består av 6816 meter med Ø2300mm rør, som skal brukes som utslippsledninger for kjølevann fra anlegget. Seks parallelle ledninger på ca. 1,1 km hver skal installeres og leveres i 12 rørlengder som sjøslep.

Matarbari ligger mellom Chittagong og Cox’s Bazar på sørøst-kysten av Bangladesh og rørene skal slepes fra Stathelle gjennom Suezkanalen. Pipelifes kunde er POSCO E&C i Korea.

Bend, kummer og koblinger

I tillegg skal Pipelife levere en stor mengde deler som bend, inspeksjonskummer og mekaniske koblinger. Leveransen av rørene og deler vil skje i løpet av høsten 2020.

Stathellefabrikken var godt forberedt i forkant av signeringen, og har allerede startet produksjon av rør. Produksjonen er planlagt å ta fire måneder, og slepavgang fra Stathelle blir i august 2020.

Fabrikksjef Knut Vegar Oddnes, Pipelife Norge i Stathelle. (Foto: Pipelife)

– Kontrakten bidrar sterkt til å opprettholde et høyt aktivitetsnivå ved Stathelle fabrikken i 2020. Sammen med leveranser til øvrige prosjekter og det norske markedet vil produksjonen gå for fullt på rør og deler. Det er svært gledelig for våre ansatte og underleverandører i de spesielle tidene vi nå opplever, sier fabrikksjef Knut Vegar Oddnes i Pipelife Norge.