Hellum kjøpt opp av Indutrade

Sverre Hellum & Sønn AS er kjøpt opp av det svenske industrikonsernet Indutrade. Diamantverktøy-spesialisten fortsetter driften som før.

Det internasjonale industrikonsernet Indutrade AB, med hovedbase i Stockholm, har kjøpt 100 prosent av aksjene i Sverre Hellum & Sønn AS.

Sverre Hellum & Sønn ble etablert i 1986, og er en stor norsk leverandør av diamantverktøy og maskiner med tilhørende rekvisita. Hovedavdelingen ligger i Jerikoveien på Furuset i Oslo, med underavdeling og administrasjon i Tønsberg. Selskapet har vært familieeid helt siden oppstarten.

Annonse

– Riktig å selge nå

Glenn Hellum er daglig leder, og har styrt selskapet gjennom en årrekke. Nå er altså selskapet i sin helhet solgt til den svenske industriinvestoren Indutrade.

– Etter grundige overveielser fant jeg ut at det riktige for oss nå var å selge selskapet til en større industriell eier. Jeg har brukt hele livet på å bygge opp selskapet, og fikk på plass en avtale med Indutrade vi er fornøyde med. Nå kan vi sammen bygge selskapet videre fremover. Jeg skal drive videre som vi har gjort siden 1986. På samme måte, med de samme folkene og med samme navn, sier daglig leder og eier Glenn Hellum i en pressemelding.

Han sier at Indutrade er et stort konsern, som vil gi Sverre Hellum og sønn trygghet og muskler til å vokse videre i det norske markedet. Sverre Hellum & Sønn vil inngå i Indutrades forretningsområde Industrial Components.

Solid

– Indutrade så det som en god strategisk mulighet å kjøpe oss. Indutrade er et meget solid konsern, med industrielle røtter og bakgrunn. De omsetter for 15 milliarder kroner innenfor vårt segment i Skandinavia. Det gir oss en trygghet at de er interessert i å satse på å bygge oss videre fremover, og vi ser nå store muligheter til å utvikle oss. Dette er en langsiktig eier som ikke selger selskaper, sier Hellum.

Sverre Hellum & Sønn hadde et godt 2019, med en all-time-high-omsetning på rundt 65 millioner kroner. I 2020 forventer Hellum en ytterligere økning til 70-75 millioner.

Selskapets ledelse og 11 ansatte ser frem til en spennende tid med ny eier i ryggen.

Indutrade eier i dag både Industriverktøy , Sverre Hellum & Sønn AS og deres felles leverandør Scanmaskin. Sverre Hellum & Sønn fører et komplett utvalg av maskiner og tilhørende diamantverktøy til Scanmaskin, samt komplett diamantverktøyprogram tilpasset HTC og Husqvarna gulvslipemaskiner.

– Vi har lang erfaring innen dette faget. Det skal vi også utnytte fremover. Våre medarbeidere har den beste kompetansen innenfor vårt felt, sier Hellum.